Džek Nikolson ima iza sebe karijeru dužu od pedeset godina, ali je tokom poslednje decenije živeo prilično povučeno od javnosti. Bilo je naznaka da mu zdravlje nije najbolje.

Sada američki mediji objavljuju da se stanje pogoršava i primiče vrlo tužan kraj jer je Alchajmerova bolest uzela maha. Glumac sa najviše nominacija u istoriji nagrade Oskar, zavodnik koji je osvojio - prema svojoj ličnoj proceni - oko 2000 žena, sada živi izuzetno povučeno u svom velikom domu u Los Anđelesu.

Nikolson je još pre desetak godina izjavljivao da je njegov najveći strah da će umreti sam jer mu, kako je objasnio, žene više ne veruju. Podsetimo, jedna od njegovih najvećih ljubavi, Anđelika Hjuston prikazala je Nikolsonov odnos prema ženama vrlo slikovitim primerom.

dzek nikolson andjelika hjuston
Youtube / Miramax 

"Letovali smo na francuskoj rivijeri kao skladan par, a onda je naišla neka mlada Francuskinja na motoru i ponudila mu da se provoza s njom. Skočio je na motor ne osvrnuvši se na mene, a ja sam ostala uplakana na trotoaru", ispovedila se Anđelika u svojoj autobiografiji. Ostavila ga je konačno kad je napravio dete jednoj kelnerici.

Nikolson je izjavljivao kako je u životu imao sve što muškarac može da poželi, ali nije imao sreće sa ljubavlju. Ženio se samo jednom, ali ima petoro dece. Jedan sin i ćerka su, navodno, sada uz njega i brinu o svemu. Iako se fizički još uvek dobro drži, kažu da ga sposobnost pamćenja potpuno napušta i da nijedan tekst ne može da zapamti pa je sigurno da više nikad nećemo videti velikog glumca u nekom novom filmskom ostvarenju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna