Teniserka Monika Seleš kao da je bila rođena da postane zvezda svetskog sporta. Imala je samo 16 godina kad je osvojila osvojila čuveni turnir na Rolan Garosu i postala najbolja teniserka na svetu.

Za dve godine zabeležila je više od dvesta pobeda, bila je pravo čudo na terenu, a onda je pretrpela napad na turniru u Hamburgu gde joj je poremećeni muškarac zadao ubod nožem u leđa. Bio je obožavalac njene glavne konkurentkinje Štefi Graf, a sud ga je nakon ovog incidenta proglasila neuračunljivim. Iako sama povreda nije bila toliko ozbiljna koliko je mogla biti, rođena Novosađanka je kasnije govorila kako je nakon nje patila od nesanice, depresije i gojaznosti.

"Imala sam košmare i paranoje zbog imaginarnog napadača, koji me je opsedao u snu. Obuzimale su me crne misli. Dešavalo se da nekoliko nedelja provedem zatvorena u svojoj sobi", pričala je mala Mo, kako su je zvali od milošte. "Roditelji su me, bukvalno, iščupali iz pakla. Poslali su me na kliniku u kojoj sam mesecima boravila, daleko od svega."

Ipak, teže od toga, Moniki je pala očeva bolest - na tom meču Karolj Seleš nije bio. "Kada je operisan od raka prostate i pao u postelju, ja sam bila pored njega. Davala sam mu morfijum za ublažavanje bolova i hrabrila ga da izdrži, kao što je on mene bodrio na turnirima. Preminuo je u maju 1998. godine i taj gubitak boli me više od hamburške rane.

Teško je kada tokom meča po navici pogledate u publiku i shvatite da je ono najvažnije mesto ostalo zauvek prazno", napisala je Monika u svojoj autobiografiji.

Profimedia Mala Mo je bila tenisko "čudo od deteta"!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna