Janko Tipsarević iza sebe ima uspešnu karijeru tenisera, ali pre dve godine - zbog brojnih operacija, odlučio je da stavi tačku na ovu profesiju. Ipak beli sport je njegova ljubav i strast pa je ostao u ovom poslu, ali kao trener.

Poznat je po tome da je uvek bio odmeren sa medijima, kao i da nikada nije previše otkrivao o svom životu. Ipak, ovog puta, Janko se otvorio i otkrio neke detalje iz privatnog i profesionalnog života o kojima ranije nije govorio.

Pre svega se podsetio svoje karijere s početka, kao i ekscentričnog stila kojim je privlačio pažnju.

-Poslali su mi s Australijan opena sliku kada sam kao junior osvojio taj turnir i toliko sam se smejao... Imao sam 16 godina i pola glave bilo mi je roze, pola plavo, imao sam minđuše u oba uha, na usni... Kada pomislim da moj sin tako izgleda jednog dana, nije mi svejedno... Ali, to je mladost pa računam bolje tada nego sada da me „drma“ kriza srednjih godina – kazao je Janko u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1.

Otkrio je kako vaspitava svoju decu, ali o onu koju trenira.

-Možda će da zvuči kao fraza koju ste mnogo puta čuli, ali pokušavam da svoju decu naučim da razmišljaju svojom glavom. Takođe, mnogo mi je važno i mislim da je to jedino ispravno, i sa mojom decom i sa decom u teniskoj akademiji, da rano nauče šta znači dogovor. I da šta god da se desi, da se dogovor poštuje. Ja uvek održim svoja obećanja pa i od njih očekujem isto – rekao je Janko. – Takođe, učim decu u Akademiji da je tenis zapravo igra života. Na terenu si sam. Nema mame, tate, trenera... Sam si na meč lopti, sam moraš da nađeš način.

Ispričao je i o svom odnosu sa sinom, kao i o uticaju pandemije na njegovu porodicu.

-Mislio sam da se ćerke više maze, i da je sa sinovima drugačije, ali evo u poslednja dva meseca moj sin se od mene ne odvaja i raspilavim se svaki put. Moram da priznam da mi, iako je razlog težak, prija što zadnjih godinu dana nema putovanja. Što sam više kod kuće sa Biljanom i sa decom – priznaje naš teniski as.

Kazao je i da je tokom karijere prolazio kroz neke izazovne trenutke kada se najviše borio – sam sa sobom.

-Mislim da je, da bi bio uspešan kojom god profesijom da se baviš, mnogo važno da budeš optimističan. Sećam se da sam u jednom periodu, trajalo je to oko dve godine, bio potpuno pogubljen. Preterivao sam u filozofiji, čitao sam filozofske knjige i mnoge uspehe nisam doživeo na način na koji je trebalo. Umesto da se radujem pobedama i osvojenim turnirima, ja sam se stalno pitao da li je to sreća, da li to stvarno želim.

Otkrio je i šta to neće prežaliti u svojoj teniskoj karijeri.

-Jedino za čime žalim u karijeri je period kada sam iz juniora prešao u profesionalce. Imao sam velikih problema sa egom. Navikao sam kao junior da godinama samo pobeđujem i onda kada sam počeo da igram sa profesionalcima nisam davao sve od sebe. Daleko od toga da nisam imao radnu etiku, ali nisam bio sto odsto posvećen tenisu. I to je zapravo bio kukavičluk, jer sam se plašio i pitao da li sam ja uopšte dovoljno dobar – otkrio je Janko.

Izvor: Lepa&Srećna