Kristina Kika Đukić (21), mlada srpska jutjuberka influenserka, prerano je izgubila život. Javnost je o tome obavestila njena prijateljica, takođe influenserka Laura Tešanović.

"Obaveštenje: na našu veliku žalost moram da vas obavestim da Kika više nije sa nama. Želim ovim putem da izjavim saučešće njenoj porodici i svim ljudima koji su je voleli i poznavali... Volim te, Kiko, zauvek, počivaj u miru", piše na Instagram nalogu Kikine prijateljice.

Sudeći po Laurinoj prethodnoj objavi, na kojoj je ostavila brojeve za kontakt za prevenciju samoubistva, može se zaključiti da je Kika izvršila samoubistvo.

Influenser Miloš Bajić, poznatiji kao Miloš HD, takođe se oprostio od Kike: Sve što bih želeo da kažem, a ima mnogo toga, sada bi bilo suvišno. Počivaj u miru mala, volim te i neka te anđeli čuvaju.

Kika je u martu 2015. godine pokrenula svoj Jutjub kanal „K1KA“ na kome je svakog dana objavljivala klipove koje je snimala dok igra popularni „Minecraft“. S obzirom na to da je u to vreme bila jedan od retkih ženskih igrača koji uživaju u toj igrici, za samo desetak dana sakupila više od hiljadu pretplatnika. Iz dana u dan je postavljala nove sadržaje, pa je njen kanal postao jedan od najbrže rastućih domaćih kanala na Jutjubu. Sada ima 700 hiljada pratilaca, a na njemu se nižu poruke fanova koji se s tugom opraštaju od nje.

Kristina Đukić je rođena 2000. godine u Beogradu. Kako je, u jednoj ispovesti, ispričala svojim pratiocima, u prvi mah su je svi znali kao "devojku koja je promašila školu", ali se brzo pročula kao jutjuberka i gejmerka. To je nije sprečilo da bude odličan đak, ali je uvek nalazila i dovoljno vremena za svoj omiljeni hobi koji joj je prerastao i u zanimanje.

Instagram / natadjukic_, Instagram / laura.992 Tužna vest!

Na telefonski broj 011/7777-000 mogu se javiti oni koji pomišljaju na samoubistvo ili njihova porodica, a sa njima će razgovarati stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja - psihijatri, psiholozi, socijalni radnici - u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. To je nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva. Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.

Izvor: Lepa&Srećna