Reč je o strašnom liku koji se navodno pojavljuje u YouTube video klipovima sa crtanim filmovima i drugim dečijim programima i ohrabruje decu da izvršavaju opasne zadatke koji na kraju završavaju samoubistvom.

Postoje tvrdnje da se strašni lik Momo pojavio u videu sa Peppa Pig, a neki tvrde da su lik pronašli i u igrici Fortnite.

Prema tvrdnjama, video snimci počinju sasvim normalno i nema nikakvih sumnjivih stvari, ali se u sred videa pojavljuje lik koji tera decu da ga dodaju na WhatsApp, preteći im da će im u suprotnom doći u san i ubiti ih.

Kada ga dodaju, strašni lik deci daje instrukcije da uključe šporet dok svi spavaju, da popiju lekove svojih roditelja i druge stvari koje mogu biti štetne za njihov život.

Roditelji širom sveta su u panici i stalno dele upozorenja na društvenim mrežama, pa se tako vesti proširila viralno.

Čak je i Kim Kardašijan na Instagramu upozorila roditelje na ovaj strašan izazov koji je stvorio paniku i strah.
Ipak, ne postoje dokazi za ovo, kao ni za slučajeve samoubistava koji su povezani sa ovim izazovom, a sa YouTube-a demantuju i kažu da nemaju nikakav dokaz za Momo Challenge na YouTube-u.

Iako ne postoji potvrda da je ovo istina, ipak upozorenje za sve roditelje - iako, na žalost, ne možete da im zabranite telefone i video snimke, ipak pripazite na svoju decu i kontrolišite šta gledaju na internetu jer i sama priča i izgled ovog lika mogu da izazovu ozbiljan strah kod deteta.

Tekst: M. M.

Izvor: CRNOBELO.rs