Jovan Memedović je prošao kroz najrazličitije situacije, često i veoma rizične, ali najopasnije iskušenje je doživeo na području Severnog pola. Snimao je emisiju "Sasvim prirodno" i vozio motorne sanke, ali je led pod njim počeo da se topi.

"Vozio sam motorne sanke po debelom ledu pola metra. To izgleda kao solidna debljina, ali se led vrlo brzo topio, a pošto je bio maj, već su se pojavljivale pukotine", ispričao je Memedović za Hello. "Kroz njih se pomaljalo odvratno crno more.

Kad propadnete kroz led, nema povratka jer vas on propusti i sante se odmah skupe." Prvi put  je, kaže, pogledao smrti u oči i sam sebe zapitao šta mu je to trebalo. "Da bi sve bilo kompletno, neko je pomenuo da je prethodne godine jedan čovek tako poginuo. Tri dana, dok sam sa dvojicom Norvežana tumarao tim prostranstvom."

Prema njegovim rečima, stalno je sebi postavljao samo jedno pitanje. "Šta ja, ludak, tu radim", pitao sam se. A cilj ekspedicije je, zapravo, bio da čitavog dana, od ujutru do uveče, prate tragove belog medveda. Kako kaže, prvi put u životu mu se desilo da tako razmišlja, inače je spreman da - radi zanimljive priče - ode bilo kuda - na 50 ili 5.000 kilometara daleko od Beograda.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna