Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Tomašević otkrio je i drugu stranu patnji kroz koje je prošla njegova supruga Jelena zbog lupusa koji je dobila u 36. godini života.

Ova autoimuna bolest je izazvala stalnu povišenu temperaturu, kao i jake bolove. Jelena je samo mesec dana posle četvrtog porođaja primetila i izvesne promene na zglobovima. Posle analize krvi, ustanovljeno je od čega boluje, a za njih je to bio veliki šok.

"Prvi put sam čula za lupus kad sam ga dobila", ispričala je Jelena u emisiji RTS Ordinacija. "Nisam mogla ni da okupam bebu, što mi je nanosilo i dodatnu, duhovnu bol, ali je i Dejan uvek bio tu da pomogne oko najmlađeg Matije." Najstariji sin Marinko bio je spreman da se uključi u obaveze oko mlađih sestara - Manje i Mie - koje je vodio u školu, tako da je porodica ipak funkcionisala.

"Jelena je skromna. Svojski se trudila da mi tu bolest ne primetimo", kaže Dejan. "Vrlo često mi nismo ni osećali kroz šta prolazi. Zato mi se čini da toga nismo bili ni svesni."

Jelenina terapija je dovela i do prekomernog gojenja, pa je dobila tridesetak kilograma viška. "Ja sam je voleo i tako", objašnjava požrtvovani suprug, "ali ona se naravno pored svih tih bolova koje je imala nije dobro osećala kad se pogleda (u ogledalo)".

To je bila i prekretnica da se Jelena pozabavi i narodnom medicinom, a bračni par se okrenuo duhovnosti i promenio način ishrane. Njih dvoje ne jedu jaja, mleko i meso, osim ribe u kojoj uživaju. Kako Dejan kaže, ova hrana im izuzetno prija, a deca i dalje jedu meso s tim što se vodi mnogo računa o tome koje je vrste.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna