Komemoracija počasnom predsedniku SPS i narodnom poslaniku Milutinu Mrkonjiću, koji je preminuo 27. novembra održava se danas u centralnom holu Doma Narodne skupštine.

U prvom redu je Ana Bekuta, bleda i u dubokoj crnini, uz sina Igora i unuke Branka i Sonju.

Danas je objavljena i čitulja Mrkonjićeve supruge Daše. Kao što je poznato, Milutin se nikad nije razveo od žene Daše, premda je poslednjih deset godina proveo u ljubavi sa Anom Bekutom. Ana i Mrka su živeli zajedno, ali je srpski političar do kraja života vodio računa i o supruzi.

Kako je i sam govorio, "ona je imala samo njega", a Bekuta je pristala na ovakav odnos jer se Milutin ophodio prema njoj, sinu i unucima kao da su njegova porodica. Kako je naglašavala, oni su to i bili, a čitulja koju je objavila to je pokazala na dirljiv način.

O Dragani Mirković će brigu nastaviti da vodi njen brat koji je doputovao iz Kanade u Srbiju. Prema pisanju Kurira, Daša je poslednjih godina živela u jednom prestoničkom hotelu, odakle ju je brat odveo, kako se pretpostavlja, u njihovu porodičnu kuću.

Uz Anu je neprekidno njen unuk Branko, koji se preselio u njen stan na Vračaru. Unuka Sonja i sin Igor su takođe ožalošćeni, a Mrka je unucima ostavio amanet da budu uz babu sve do kraja njenog života.

Uz to su na poklon dobili i automobile, kako bi mogli da Bekuti  priskoče u pomoć i prevezu je kad god je to potrebno.

Daša se od Milutina oprostila i čituljom sledeće sadržine:

"Otišao si iz života naglo, ali si ostao u mojim mislima, sećanjima, zauvek. Nema te onda, kad je čovek tvog iskustva, znanja, ličnog integriteta dragocen. Tvoja ogromna energija, čovekoljublje, spremnost da uvek drugima pomogneš, nesebičnost, su večni spomenik tebi i tvojoj dobroti!"

Kurir / Zorana Jevtić Ožalošćeni na skupu u Narodnoj skupštini.

Izvor: Lepa&Srećna

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!