Mnogi umetnici, muzičari ili pevači kažu da bi voleli život da završe na sceni. Da odu dok rade ono što su u životu najviše voleli. Miloradu Mandiću Mandi to se i dogodilo. Peminuo je 15. juna 2016. godine, na sceni tokom premijere dečje predstave "Petar Pan" pozorišta "Boško Buha" . Mnogi su pomislili da je sve deo scenarija. A u publici je bila i Mandina supruga Anja, s njihovim sinom Andrijom.

"Bila sam jako uplašena kad sam shvatila da moram od tog trenutka sve sama sa sinom. On je bio sa mnom u publici kada je Manda doživeo srčani udar i sve je video. Tako da sam imala dupli zadatak - da nađemo moj kolosek i uporedo da pratim Andriju",  rekla je Anja  i istakla da je taj period za nju bio izuzetno težak.

"Bilo je jako teško jer nismo mogli da imamo nikakvu intimu u tim trenucima. Ali sam se izmakla iz te gungule i ostala zatvorena sa porodicom i sinom. To je period kada sam osvestila da sam uplašena, ali da mi treba vreme da naučim da živim bez Milorada. Sad kad je prošlo pet ipo godina, mogu da kažem da sa tim mogu da živim", bila je iskrena Anja u emisiji “Balkanskom ulicom”. 

Anja i Manda bili su u braku 12 godina,a kada je ostala sama glumica je morala da nauči da živi bez njega.

"Tu nagon za opstankom i volja za smislom i pravo na život koji osvestite dosta uradi mimo racija, tad racio ne funkcioniše dobro. Tad idete iz dana u dan i učite ponovo da koračate, tu imate mnogo stvari na koje treba ponovo da se navikavate. Ali prvih godinu dana, kada nekog nema, svakako mora da prođe, da biste vi osvestili svoj život. Tu sam stavljala Andriju u prvi plan i bila sam okrenuta ka njemu, bilo mi je bitno da budem funkcionalna", kaže Anja koja je bliska sa Mandinom decom iz prvog braka.

"Sada imam Marka, Mariju i Filipa iz Miloradovog prvog braka. To su odrasli ljudi, više nisu deca, ali su za mene deo mog najvećeg blaga",  kaže Anje i dodaje da je njihov naslednik nasledio dosta Mandinih karakteristika

"Andrija dosta podseća na Milorada fizičkim izgledom. Ima takođe taj mir i eksplozivnost i duhovit je na njega. A to kad ume da se prepusti i da više bude sanjar i romantik, je na mene. Primećujem da je jako dobar u pamćenju dijaloga, da ga zanima gluma, ali ga puštam da sam izabere svoj put",  kaže glumica.

Izvor: Lepa&Srećna