Kada je tog 15. juna 2016. godine čuveni Manda izašao da još jednom odigra predstavu, nije ni slutio da će to biti poslednji put. Premijera dečje predstave "Petar Pan" pozorišta "Boško Buha" okončana je pre vremena, kada je Kapetan Kuka pao na sceni.

Mnogi su pomslili da je sve deo scenarija. U publici je bila i Mandina supruga Anja sa njihovim sinom Andrijom. Ona je o ovoj tragediji prvi put govorila javno ispričavši šta se tačno dogodilo kada je glumac preminuo na sceni.

"Uvek smo odlazili pred predstavu da ga poljubimo, ali tog dana smo žurili pa nismo. Andrija je sedeo do mene, počela je predstava, i mi smo se čuli sa Miloradom i javili smo mu da smo stigli i da se vidimo posle. Kada  je počela predstava, već sam je i znala napamet. Na samom početku Manda je sa tog broda na kome glumi Kapetana Kuku, pao.  Kad se to desilo, prvo sam pomislila, pogledaj sad je smislio da kobajagi padne u vodu, međutim on je dugo ostao u tom položaju. Posumnjala sam da nešto nije u redu.  To su bile sekunde koje su izgledale kao večnost", započela je svoju bolnu ispovest Anja, koja je očima tražila nečiji pogled koji bi joj potvrdio da je njen suprug dobro.

"Okrenula sam glavu, bilo je dosta kolega. Bila je  i Boba Mićalović sa decom, i kako sam okrenula glavu, jer se čuo smeh dece, i videla sam njen zbunjeni pogled i to je bio znak da nešto nije u redu. Iz prvog reda sam naskočila na scenu, ne znam kako. Samo sam želela da mu vidim oči zatvorene, da je pao u nesvest. Međutim, njemu su oči bile otvorene, po tome sam videla da nešto nije u redu. Šta se racionalno posle toga dešavalo, ja se ne sećam",  rekla je Anja za emisiju “Preživeli” na televiziji K1 i dodala:

"Pažnja mi je bila podeljena na činjenicu da mi je dete u publici, da je sve videlo i da navlače zavesu kako bi se ispraznila sala. Nema vazduha, pojavio se lekar koji pokušava da pomogne, hitna pomoć. Kolege mu daju veštačko disanje i sad sam ja malo naskočila da pomognem, i vidim Andriju koji stoji u šoku, rekla sam mu nemoj ništa da brineš, sve će biti u redu, ti idi pojedi neki sladoled ja ću da dođem", rekla je Anja.

Lekari hitne pomoći pokušavali su da reanimiraju Mandu puna dva sata, nakon čega su konstatovali smrt usled infarkta.

"Međutim stigla je hitna pomoć i ja sam videla, da to dugo traje. Mnogo pokušavaju i pozvala sam svu decu mi kažem da dođu, jer njihovom tati nije dobro. U međuvremenu sam počela da se sa čudnim osećajem mirim da će se njemu nešto desiti",  rekla je Mandina supruga.

 Izvor: Lepa&Srećna