Jelena Đoković je poznata po svojim stavovima o održivoj modi, zdravoj ishrani i kolačimaredovnom vežbanju i ekološkoj osvešćenosti pa putem svojih društvenih mreža podiže svest o ovim, njoj veoma bitnim temama.

Ovog puta odgovarajući na pitanje jedne od njenih sagovornica na Instagramu, otkrila nam je i šta misli o parfemima i koji su to preparati nege koje ona bira.

„Zračiš baš pozitivnom energijom, vidi se da si dete u duši, spontano i uvek željno znanja. Pojavilo mi se pitanje, šta je sa industrijom parfema, jer i to svi volimo, još jedna tema za istraživanje“ napisala je devojka koja prati Jelenu.

„Drago mi je da učimo zajedno! Ja odavno koristim esencijalna ulja, a ne parfeme, ali sjajno pitanje“ odgovorila je Jelena Đoković.

Esencijalna ulja se sve češće koriste kao zamena za toaletne vode i parfeme, a hvale ih zato što sadrže samo prirodne supstance. Neki čak uspevaju i da naprave svoju mešavinu, za lični pečat. Romantične duše mogu da isprobaju jasmin, lavandu, ružu ili ilang ilang, pa da vide šta im najbolje odgovara. Za one koji vole mirise prirode, idealna su ulja sandalovine i drveta kedra. Ljubitelji citrusa zaljubiće se u miris bergamota, a i karanfilić predivno miriše.

Međutim, treba da znate da ova ulja ne bi valjalo da koristite direktno na koži, već da esenciju rastvorite u nekom "nosaču" kao što su kokosovo ili jojobino ulje. A ulje ruzmarina i limunove trave "zaobiđite" u širokom luku, jer mogu da izazovu neprijatne reakcije, naročito na osetljivoj koži.

I još jedan detalj - njihovo trajanje je mnogo kraće od parfema, pa se spremite da esencijalna ulja često obnavljate na koži.

Izvor: Lepa&Srećna