Iako obožavamo parfeme, neke greške pravimo, naročito tokom leta!

Kada pomislimo na leto, svi nekako pomislimo na slatke mirise. Pa, tu leži greška. Na primer, cvetni mirisi su vrlo slatki, ali prema stručnjaku za parfeme Reneu Dominiku mirisi u kojima se susreće puno cveća takođe nisu najbolji izbor - baš kao ni teški, raskošni mirisi.

Na visokim temperaturama naše čulo mirisa malo drugačije reaguje na mirise. Zato većina više voli lakše, sveže mirise.

Klasika su, na primer, citrusni mirisi poput bergamota, mandarina, narandže ili nerolija. Oni se često kombinuju sa toplim drvenim notama ili tropskim biljkama.

Uzgred, drugi letnji klasik su hladne vodene note. Ovde se u glavi stvara veza sa vodom, tvrde poznavaoci parfema. Boje ambalaže nam govore puno o sadržaju, ali to nije uvek pravilo.

Koliko će prirodan miris biti postojan na toploti, zavisi od koncentracije. Kolonjska voda je mnogo lakša od parfema.

Mnogi mirisi nemaju samo parfem, već i toaletnu vodu ili "eau fraiche" - savršeni su za leto jer nisu toliko koncentrisani.

Kupujte samo proverene parfeme

Naravno, miris bi uvek trebalo da nas učini posebnim – čak i leti.

Ipak, postoje (bez obzira na godišnje doba) tipični mirisi koje koristi svaka druga osoba.

Stručnjaci tvrde da to što imamo parfem kao i mnogi oko nas nije loše, jer niste sami, ti parfemi su se dakle, dokazali na tržištu.  

Parfem u kombinaciji sa suncem?

Ako vam miris kreme za sunčanje nije dovoljan na plaži, verovatno ste izabrali svoj omiljeni parfem na letovanju pre odlaska na plažu.

U principu, nema razloga da na plaži ne mirišete dobro. Svaki miris koji je nanet na kožu takođe je na neki način iscrpljuje, pa bi trebalo biti oprezan.

Zbog toga bi miris trebalo stavljati u kosu ili na odeću, a ne na kožu.

Izvor: Lepa&Srećna