Novak Đoković nije mogao da zadrži emocije kada je publika u Njujorku počela da mu aplaudira i da ga bodri maksimalno, što obično nije slučaj. Meč je izgubio, a iz lože ga je bodrila njegova Jelena koju je kamera snimila neposredno nakon poraza - na ivici suza, ali uvek uz Novaka - i u dobru i zlu. 

"Nažalost, tako je kako je, završetak nije idealan, ali moram da budem ponosan zbog svega učinjenog. Uspešna godina, tri slem titule i finale. Ne želim da patetično zvučim i da se žalim jer imam toliko toga na čemu bi trebalo da budem zahvalan. Nezahvalno je i nekorektno pričati o... Naravno da me boli, čovek sam i imam emocije, ali podsećam sebe koliko neverovatno mnogo imam sreće u životu – bog i anđeli su me podržavali svih ovih godina i na tome sam im večno zahvalan, i zbog toga sam i ovde, da se razumemo. Ima još stranica da se ispiše", rekao je Novak i dodao da želi da se posveti porodici.

"Naravno, život je potpuno drugačiji, ja sam i suprug i otac, imam druge prioritete kada se život sagleda u celini. Želeo bih da više budem sa decom, to sam sebi obećao jer... Odsustvo me dosta boli",  dodao je kroz  Nole i napustio konferenciju.

Youtube/Printscreen/US Open Tennis Championships, Profimedia Jelena Đoković bodri Novaka na meču protiv Danila Medvedeva

Meč je izgubio, a iz lože ga je, kao i uvek, bodrila njegova najveća podrška - supruga Jelena, koja je uz njega i u pobedi i u porazu. Koliko su je ganule Noletove suze, dokazao je snimak koji je nastao neposredno nakon poraza. I ona se uzdržavala da ne zaplače jer i sama zna koliko je često Novak tokom velikih borbi bio bez podrške publike.

 Izvor: Lepa&Srećna