Megan Markl je ponovo na svim naslovnim stranama, ovog puta ne zbog stila niti mode pa ni zbog svoje nove knjige, već zbog laži koje je raskrinkao Džejson Knauf. Ko je on?

Knauf (37) je bivši sekretar za komunikacije supruge princa Harija  koji je upravo izneo je nove dokaze protiv Megan, u žalbenom postupku pred britanskim sudom. Naime, Merkl je tužila novine Mejl on Sandej i Mejl Onlajn zbog objavljivanja navodno "ličnog" pisma ocu poslatom u avgustu 2018. godine. Ovaj postupak je okončan u njenu korist i princ Hari i ona su presudu komentarisali kao konačan dokaz da su žrtve laži i kleveta, tojest, takozvanih "lažnih vesti".

Međutim, u žalbenom postupku su iznete nove činjenice. Tužene novine su tvrdile da pismo uopšte nije "lično", jer je u njegovom sastavljanju učestvovao i sekretar Knauf. On je to u prvostepenom postupku negirao, a sad promenio iskaz i priložio mejlove koji pokazuju istinu.

Megan mu je, dokazuju njeni mejlovi Knaufu, tražila od njega da pregleda i eventualno ispravi njeno pismo i čak odala kako je stil pisanja prilagodila za slučaj da ono "procuri" u javnost. "Pažljivo sam birala reči imajući tu mogućnost u vidu", piše Megan u mejlu svom sekretaru. "Namerno ga oslovljavam sa 'tata' da bi delovalo dirljivo ako pismo procuri, mada oca skoro nikad nisam tako zvala."

Megan je priznala da su Knaufove tvrdnje tačne i uputila izvinjenje sudu, uz objašnjenje da se ovih svojih mejlova "uopšte nije sećala". Očekivano, sada zapadna štampa bruji od naslova u stilu "Megan priznala da je lagala".

Sada se u novom svetlu sagledavaju i sve optužbe princa Harija protiv medija koji su bili kritički raspoloženi prema njegovoj ženi. On je često tvrdio da su "lažne vesti" širene kako bi uništili Megan, "baš kao i njegovu pokojnu majku, Lejdi Di", ali čini se da su mu ovi aduti izbijeni iz ruku novim otkrićima.

Izvor: Lepa&Srećna