Kalina Kovačević nerado priča o svom ljubavnom životu, ali se ne ustručava da podeli  muke koje je iskusila kao trudnica i porodilja.

Njeno iskustvo može da bude  i nauk ali i ohrabrenje svim ženama, jer je uprkos teškog prvog porođaja ipak smogla hrabrosti za drugu trudnoću. 

"Tri dana nakon što sam rodila Mionu dobila sam sepsu, inficirala mi se materica, bila sam šest nedelja u bolnici. Beba je bila sa mnom, ali u boksu, jer dete ne možeš da dojiš kad si na teškim antibioticima. To mi je veoma stresan period u životu.

Kada sam imala kliničku smrt i odreagovala na neki lek, meni je samo u glavi prošao čitav moj život kroz slike i nisam se plašila. Prošlo mi je u glavi šta će biti sa mojim detetom i posle toga se više ničega ne sećam. Uplašila sam se samo ko će moju ćerku formirati kao ženu i ličnost", ispričala je glumica svojevremeno u emisiji "Balkanskom ulicom" i otkrila kako je posle svega ipak odlučila da rodi drugo dete.

"Dosta žena me pita kako sam imala hrabrosti za drugu trudnoću. Nakon prve sam učila da hodam, jer sam prvo ležala na održavanju trudnoće pet meseci i onda sam još dva meseca bila u bolnici dok sam se borila sa sepsom koja iscrpljuje ceo organizam.

Od ležanja sedam meseci mi se stvorila voda u kuku, a rana se inficirala i nije mogla da zaraste, prosto nisam mogla da povežem, laički da kažem, noge i ruke da ih pomeram. Išla sam na vežbe. Sećam se aplauza kada sam prvi put mogla samostalno da dohvatim flašicu vode.

Znam šta znači biti nemoćan i zato cenim ovo danas što imam", rekla je Kalina. Ona je bila u braku sa ocem prve ćerke, a posle njega se više nije udavala.

Izvor: Lepa&Srećna