Otpornost na insulin i njegov povišeni nivo u krvi je mehanizam kojim se organizam brani od prekomernog unosa šećera i naziva se insulinska rezistencija, a upravo ovo stanje je otkriveno kod Anje Mit u martu ove godine.

Glumica je ispričala kako je do nedavno izbegavala treninge, ali je posle dijagnoze rešila da iz korena izmeni svoj način života. "Saznala sam da imam insulinsku rezistenciju. Srećna sam što sam na vreme otkrila. To se rešava zdravom ishranom i treninzima. Baš sam nedavno dobila rezultate koji su bolji nego pre sedam meseci. Apelujem na sve devojke da se testiraju, ovaj problem ne bi trebalo da se zanemari", rekla je Anja u emisiji "Premijera".

Iza Anje je vrlo naporan period jer je bila izuzetno angažovana na profesionalnom planu. Da podsetimo, imala je svakoga dana snimanja zahvaljujući ulozi u seriji "Igra sudbine", a okušala se i u voditeljskom poslu.

Nedavno je doživela i težak stres, jer je izgubila deku, a sada je posvećena svom oporavku i okreće se novim projektima.

Izvor: Lepa&Srećna