Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini, a na večni počinak ispraćen je dostojanstveno. Njegova porodica, supruga Slavica i sinovi Marko, Nikola i Dario, potrudili su se, pored svog bola, da sahrana bude veoma dirljiva.

Opelo je služilo 14 sveštenika, svirala je harmonika koju je Marinko voleo, a sin Nikola održao je izuzetno emotivan govor. Poznavaoci porodice Rokvić se slažu da je pevač zaslužio baš takav ispraćaj. Do poslednjeg dana brinuo je o porodici, a želeo je i da ih materijalno obezbedi.

 "Sinove nikad nije razdvajao. Svu trojicu je neizmerno voleo. Pružio im je sve što je mogao, a ono što je stekao tokom života i bogate karijere podelio je na ravne časti. Nijedan sin nije zakinut, što bi se reklo, ni za ljubav, pažnju, a ni za nekretnine i finansije koje je ostavio iza sebe. On je bio svestan da je bolest opasna i da uzima maha, pa je s decom otvoreno razgovarao o svemu i uz dogovor su raspodelili da svi u porodici budu zadovoljni. Nije želeo da ode a da za sobom ostavi sinove koji će da se svađaju oko imovine. Videli ste da je kako dolikuje ispraćen na večni počinak, verujte, to je i zaslužio", ispričala je za Kurir Marinkova koleginica sa estrade koja je zbog poštovanja prema porodici insistirala na anonimnosti.

"Živeli su skromno i pošteno. Koliko znam, Dario nema nameru da živi u Srbiji i sva imovina koja je stečena u našoj zemlji ostaje Nikoli i Marku, a njemu su uvek vrata otvorena i ima gde da bude sa svojom porodicom kada dolazi. S druge strane, Slavica ostaje u kući na Banovom brdu, a pevači imaju svako svoju nekretninu. Kuća na moru ostaje Slavici. Stan koji su imali na Novom Beogradu su prodali i novac raspodelili tako što je stambeno osigurao sinove koji su tada zasnovali svoje porodice. Svi su ponosni i na oca i na majku, koju će sada da čuvaju i paze kao malo vode na dlanu", završava ova pevačica.

Izvor: Lepa&Srećna