Supruga Slavica i sinovi Nikola i Marko ispunili su Marinkovu poslednju želju da počiva pored oca. Porodica je zbog ovog velikog gubitka neutešna, a sin Nikola se od oca na sahrani oprostio dirljivim govorom koji je danas objavio na svom Instagramu.

"Odlazak… Šta li to u opšte znači za današnjeg čoveka… da li je to kraj, da li je to oproštaj , ili možda novi početak?

Za našu porodicu to je bio trenutak potpune ljubavi , čistih emocija koje nemaju granice, trenutaka koji su bili prozor ka večnosti, pomešani ljudskim tugama i čovečijem bolu! Zašto čovek ne može da izađe iz okova i svih stega koje nosimo po sebi, zar tek kad nastupi tren takozvanog kraja mi osetimo potpunu slobodu i zbacimo sa sebe sve suvišne pregrade i ograde i izbacimo esenciju duše, esenciju Ljubavi koja nam pokazuje da baš to i nije kraj… Zar je teško reći Ljubavi moja, živote moj, radosti moja, lepoto moja? Zar nam je teško da to kažemo svakoga dana? Verujte , moramo! Počeću od naše heroine!

-Naša majka, tvoja divna saputnica… taj heroj nad herojima, orden ljubavi, vere, požrtvovanosti i svega najlepšeg što može da stoji u jednoj ženi, majci , supruzi i dami! Koliko te samo voli, koliko ti je bila potpuna druga polovina, spojena bez ijednog procepa ili greške pri spajanju! Marine moj, znao si da izabereš :) Ma znao si sve…

-Da ne pričam o tvom znaju i veštini pevanja. Od kada si nas fizički napustio, tek tada sam u potpunosti shvatio kakav si ti bio pevač i kakve su tvoje pesme, tvoja karijera! Teško je bilo realno rasuđivati kada odrastaš pored takvog pevača, tako ste nas vaspitavali da svoje skromno gledamo a da druge dižemo, teško je bilo tada da vidimo, sada kristalno jasno znam, da si ti u stvari jedan od najboljih pevača narodne muzike koji su ikada šetali ovim prostorima…

-Oče moj, sada jasno vidim sve… Koliko smo se samo Marko i ja borili i utrkivali da izađemo iz tvoje senke, da se izborimo za svoje mesto, da ne budemo samo sinovi Marinka Rokvića… Delimično smo to i uspeli za vreme tvog života… Sada mogu ponosno da kažem da smo mi isključivo sinovi Marinka Rokvića, ali ne u senci tvojoj , već u večnoj svetlosti! Majkane divim ti se!", Nikola je uputio ocu dirlive reči i time mnoge njegove prijatelje rasplakao.

Kurir / Zorana Jevtić Prijatelji i poštovaoci oprostili su se od pokojnog Marinka Rokvića.

Izvor:Lepa&Srećna