Slavni srpski reditelj i snimatelj Božidar Nikolić, preminuo je danas u svojoj 80. godini. Vest o smrti poznatog reditelja je potvrdio Radoslav Zelenović agenciji Tanjug.

Režiser je prošle godine preležao korona virus, ali je srce bilo značajno oštećeno. Ostaće upamćen po svojim brojnim ostvarenjima i velikim delima koje je učinio za našu zemlju.

"Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u 'Metro Goldvin Majeru', i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. Zbog izbijanja rata u tadašnjoj Jugoslaviji, 'Tamna strana Sunca', nažalost, ovde nikada nije prikazana, a američku premijeru je doživela tek 1997. Meni su, zapravo, Amerikanci ukrali taj film, jer sam ja njegov suvlasnik, a nikada mi nisu dali ni dinara. Ali danas mogu da kažem da u karijeri ne žalim gotovo ni za čim", rekao je svojevremeno za "Novosti".

Režiser je otac naše pop pevačice Jovane Nikolić Mišković, a ona nikada nije želela to da otkriva i da gradi karijeru na osnovu očeve slave. Učestovovao je u stvaranju kultnih jugoslovenskih filmova, kao što su "Ko to tamo peva", "Dečko koji obećava", "Maratonci trče počasni krug", "Balkanski špijun" i mnogi drugi.

Izvor: Lepa&Srećna