Glumac Feđa Stojanović preminuo je posle teške bolesti u 73. godini, potvrđeno je iz Pozorišta Atelje 212.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1973. godine u klasi prof. Milenka Maričića. Stalni je član Pozorišta Atelje 212 od 1973. godine. Radio je i kao profesor na Katedri za glumu na Akademiji umetnosti BK Univerziteta.

Ostaće upamćen po velikom broju uloga koje je ostvario u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Teatru Madlenianum, Malom pozorištu „Duško Radović“, Pozorištu „Boško Buha“, ali i po ulogama u mnogobrojnim televizijskim serijama i filmovima.

Dobotnik je brojnih nagrada među kojima su: nagrada „Strahinja Petrović“ FDU Beograd, Nagrada „Tanhofer“ FDU Beograd, Povelja za izuzetnu ulogu na Filmskim susretima u Nišu 2002. godine.

Igrao je u filmu "Čarlston za Ognjenku" koji je režirao njegov sin Uroš Stojanović, a koji je preminuo pre nepune četiri godine u Los Anđelesu. Osim toga i u ostvarenjima "Tamo i ovde", "Ljubav i drugi zločini", "Flert", "San zimske noći", "Siroti mali hrčki 2010", "Mala noćna muzika", "T.T. Sindrom", "Kupi mi Eliota", "Lepa sela lepo gore", "Višnja na Tašmajdanu"…

Publika kraj malih ekrana upamtiće ga po ulogama u TV serijama "Istine i laži", "Žigosani u reketu", "Vojna akademija", "Montevideo, bog te video", "Ulica lipa", "Selo gori, a baba se češlja", "Moj rođak sa sela", "Ulica lipa", "Bela lađa", "Košarkaši", "Stižu dolari", "Kazneni prostor", "Porodično blago", "Srećni ljudi", "Bolji život", "Roman o Londonu", "Šešir profesora Koste Vujića"…

Vreme i mesto sahrane i komemoracije biće naknadno objavljeno.