Legenda srpske kinematografije Vlastimir Vlasta Velisavljević napustio nas je u 94. godini života od posledica korona virusa.

Još kao dečak, sa svega 12 godina, počeo je da glumi na daskama koje život znače. Bio je student prve generacije Pozorišne akademije u klasi čuvenog Mata Miloševića. U svojoj bogatoj glumačkoj karijeri ostvario se u više od 350 uloga.

Do samog kraja svog života bio je aktivan, obožavo je da peca, ali i da vozi svoj auto marke "lada vaz". Bio je dobar prijatelj svojim drugovima i kolegama, a umeo je često i da prepriča zanimljive anegdote koje su im se desavale ali kao pravi džentlmen.

Bio je po mnogo čemu specifičan, a jedna od zanimljivosti koja je obeležila njegov život je svakako i poznanstvo sa Branislavom Nušićem i njegovom ćerkom Gitom Predić.

"Sećanja na moj početak... Tamo u pozorištu Roda otpočela je moja gluma. Taj teatar je Nušić dao svojoj ćerki da se malo igra, ali ga je ona prevarila. Napravila je pravo, repertoarsko pozorište sa decom. Iz tog miljea, iz te grupe iznikli su mnogi dobri glumci. Neki su kasnije bili i upravnici pozorišta, a svi smo se posle našli u Jugoslovenskom dramskom - Perica Slovenski, Renata Ulmanski, Žarko Mitrović... Moja sećanja na Nušića asociraju me na taj tim snova. Sećam se jednom nas je njegova ćerka odvela da ga vidimo. Nažalost, on je već bio bolestan. Bili smo mu kraj postelje, bila je to čast, ako se može tako reći, pošto je bio jako bolestan. Nušić je bio genije, a nama, deci taj susret je veoma značio" - ispričao je jednom Vlasta za Kurir.

Izvor: Lepa&Srećna