Ognjen Amidžić je poznati srpski voditelj i muzičar. Sami počeci njegoive karijere bili su vezani za muziku i rad u medijima. Odrastao je u porodici u kojoj je otac bio novinar, pa je od malih nogu upoznat sa javnim životom i medijima. O njegovom detnjistvu i privatnom životu malo ko zna, a on je jednom prilikom otkrio kakvo je bilo njegovo detinjstvo.

"Super mi je bilo detinjstvo, bio mi je najsrećniji period života. Živeo sam u srećnom okruženju, zdrava porodica, država koja je imala potencijal. Ništa mi nije falilo ni nedostajalo. Sećam se suza samo kad su me tukli, znalo se kad se dobijaju batine, kad sam zaslužio. Više sam bio problematičan u kući nego u javnosti. Bio sam prvo dete, razmaženo. U školi sam uvek bio primeran. Moja sestra je dve i po godine mlađa od mene, ja sam se odvajao, uvek smo okej funkcionisali. Imao sam fazu kad sam se plašio da spavam sam, voleo sam da gledam horore, pa sam se plašio, molio sam je da dođem kod nje da spavam sa njom, ona kaže može ako mi daš majicu ili 100 dinara. Naplaćivala mi je mir. Voleo sam da je nerviram, udarala me, tukla. Nisam udarao mlađu sestru, ali voleo sam da je nerviram", rekao je svojeveremeno Amidžić.

Otac Zoran, kao što smo već rekli je bio novinar koji je nastradao na radnom zadatku davne 1991. godine kada je Ognjen imao samo 16 godina. Njegova smrt ga je veoma pogodila i to smatra jednim od velikih gubitaka u životu. Posle te tragedije ima čudan odnos prema teškim životnim situacijama.

"Odrastao sam u kući uz oca koji je radio to što je radio. Televizija je bila jedna tad, a pokrivala se cela Jugoslavija, to je bio ozbiljan posao. Najteži dan u životu mi je bio kad sam izgubio oca. Od tad sam prema svim tim gubicima, imam čudan osmeh. Imam informaciju, ali ne mogu to da doživim. Čitava ekipa je stradala, sa izvršenja zadatka krenuli su nazad, spremljena je zaseda, njih su presreli. On je bio fanatik što se tiče posla, i televizija Šabac je prva lokalna televizija koja je napravljena u Jugoslaviju. Bio sam kod kuće kad su mi javili da je tata poginuo."

U svom intervjuu se osvrnuo i na početke karijere, kao i to da je od oca naučio da napiše osnovne novinarske žanrove.

"Godine 1992. sam počeo na radiju, 1994. na televiziji. Bili smo klinci tad. Imao sam tako dobru ekipu, da radim šta hoću, proizvodili smo neobične emisije. Ja sam odrastao uz tatu, ja sam se naslušao toliko o informativi, znao sam da napišem i reportažu i vest, Mama me je zaklela kad se njemu to desilo da ne idem u informativu. Nisam ni hteo, zanimao me je MTV", govorio je Ognjen svojevremeno.

Podsetimo da je Ognjen u srećnom braku sa manekenkom Danijelom Dimitrovskom još od 2012. godine, sa kojom ima sina Matiju.

Izvor: Lepa&Srećna