Glumac Feđa Stojanović preminuo je nakon teške bolesti u 73. godini života. Publika će ga pamtiti po brojnim ulogama u pozorištu, filmu, ali i na televiziji, a prijatelji po osmehu i optimizmu kojim je zračio uprkos tragedijama koje su obeležile njegov život. 

Pre nepune četiri godine Feđa je izgubio sina, reditelja Uroša Stojanovića poznatog po svom filmskom prvencu "Čarlston za Ognjenku", a koji je iznenada preminuo u 44. godini u Los Anđelesu. 

Nekoliko meseci nakon sinovljeve smrti, glumac je prvi put pričao o njihovom nesvakidašnjem odnosu, ali i velikom bolu sa kojim se suočio.

"Užasno mi je teško i osećam se strašno što baš ništa u životu nije hteo da me posluša. Možda sam ja previše pristajao na kompromise u životu, ali on nije. Tu je možda i pokleknuo. Mnogo je verovao ljudima, pogotovo onima iz svoje branše. I mislim da je tu pogrešio", ispričao je tada u intervjuu za magazin "Gloria" i otkrio da je Uroš bio osobenjak i da je živeo po svojim pravilima.

"Bio je ekscentrična osoba, takav je rođen i sve što sam bolovao zbog njega, bolovao sam dok je bio sasvim mali jer sam shvatio da je on takav i da ništa ne pomaže. Imam utisak da mu je moj razvod od njegove majke veoma teško pao i da se sa time nije pomirio do kraja života. Poslednjih godina smo kontaktirali isključivo mejlom jer je zabranio da mu telefoniram i to samo zato što sam ga, po njegovom mišljenju, gnjavio", otkrio je tada Feđa. 

Još jedna velika tragedija obeležila je život ovog glumca. Njegova najbolja prijateljica Neda Arnerić, sa kojom je prvi put na velikom ekranu zaigrao u filmu "Višnja na Tašmajdanu" koji ju je i proslavio, oduzela je sebi život u januaru prošle godine. 

"Žalila mi se da joj je teško i da ne može više, a ja sam je tešio da će sve proći. Pokušavao sam da je nasmejem, često mi je to polazilo za rukom, ali bilo je kratkog daha. Bolest je bila jača od nje", ispričao je svojevremeno glumac o Nedinom odlasku. 

Vreme i mesto sahrane i komemoracije povodom smrti Feđe Stojanovića biće naknadno objavljeno.