Srpske glumice polako osvajaju Instagram, mada još uvek ne mogu da pariraju estradi. Međutim, i one sve češće objavljuju ne samo fotografije sa snimanja već i detalje iz porodičnog života, a koriste i ovu društvenu mrežu za predstavljanje publici na novi način - omiljenim citatima, iznošenjem ličnih stavova kao i porukama kojima zastupaju svoje vrednosti i norme.

U vrhu popularnosti su već dobro poznate lepotice na glasu. Sloboda Boba Mićalović, udata za jednako omiljenog Vojina Ćetkovića, pleni pažnju romantičnim portretima, ali i kratkim poetskim momentima koji dobiju mnogo "lajkova". Boba je poznata po tome što vrlo pažljivo skriva od javnosti ćerke bliznakinje, Milu i Veru, kao i detalje iz privatnog, porodičnog života.

Posebnu atraktivnost na ovu društvenu mrežu donosi Lidija Vukićević - njene objave naglašavaju strastvenu lepotu zrele crnke i ona ne propušta da istakne koliko, u svojim godinama, vodi računa o izgledu i nezi. 

I jedna i druga su  u samom vrhu popularnosti među srpskim glumicama na Instagramu - Lidiju prati nešto više od 230 hiljada ljudi, a Bobu čak 330 hiljada. 

Međutim, iznad svih njih po broju pratilaca je - Anđelka Prpić. Šarmantnu, duhovitu plavušu zapratilo je skoro 370 hiljada obožavalac, a sva je prilika da je njihova srca osvojila mnoštvom različitih slika na kojima je često vrlo opuštena i "obična". 

Tu su najsmejani porteti, trenuci sa sinom Jakšom, kao i drugom dečicom iz familije, kadrovi sa snimanja ali i  momenti opuštanja i odmora... Činjenica da smo je do nedavno gledali i u efektnoj ulozi u TV seriji "Radio Mileva", kao i da sad briljira kao Ana Kolar u "Jedinom izlazu" sigurno dodatno doprinosi njenoj sve većoj popularnosti. 

Izvor: Lepa&Srećna