Žensko glumačko pitanje u našoj zemlji je poslednjih nekoliko meseci pod velikim znakom pitanja. Mnoštvo novinskih natpisa, spekulacija publika čita svakodnevno. Glumci se oglašavaju iz dana u dan, a Sud radi svoj posao i odlučuje o odlukama i brojnim slučajevima. Milena Radulović je glumica koja je prva istupila i progovorila o situacijama koje je proživela u školi glume. Nakon nje su se brojne devojke i glumice oglašavale, a pažnju svih je privukla i Danijela Štajnfeld koja je takođe istupila i ispričala u javnosti svoju životnu bol. I jedna i druga su muškarce krivile za jedno. 

Glumačko lovište se podelilo, jedni brane žrtve, a drugi osumnjičene. Situacija je i dalje neizvesna, a u jeku skandala je izronio i jedan intervju Lidije Vukićević gde govori o nepristojnim ponudama koje je dobijala. Podsetimo da je glumica stala u odbranu Lečića i naglasila da ni glumci ni publika ne treba da donose odluke, već isključivo tužilaštvo.

Ona je u svom intervjuu govorila o svom glumačkom životu, ali i o jednoj nepristojnoj ponudi koju je dobila.

"Imala sam jednu situaciju gde nisam htela da se skinem, ali ostala sam dosledna sebi. Rekla sam: "Mi možemo i da završimo saradnju na ovom filmu, da prekinemo, da ugovor poništimo, ali ja to sigurno neću uraditi jer se tako nismo dogovorili. Mnogo mi je bilo teško, jer sam sa jedne strane imala uvažavanje prema Gidri i prema Marku, a da mene čekaju stariji glumci, nekako me je bilo sramota. Sa druge strane nisam htela da odstupim, a to je ono o čemu govorim. Ako znate šta hoćete morate do kraja da istrajete, koliko god to bilo teško ponekad. Na kraju se sve završilo kako treba", rekla je glumica Lidija za "Balkan Info" i dodala da ju je legendarni glumac Dragomir Gidra Bojanić zaštitio od nepristojne ponude koju je dobila. 

Zanosna grnokosa nije želela da se skine pred kamerama po cenu uloge, nije prihvatila ponudu da obnažena snima scene. Ostala je dosledna sebi i svojim principima, što je velika poruka svim devojkama.

Lidija je nedavno istakla i da narod ne bi trebalo odmah da kritikuje i osuđuje, jer epiteti koji su se pridali Lečiću i Aleksiću ostaju za ceo život iako se dokaže suprotno.

Izvor: Lepa&Srećna