Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Glumica progovorila - devojčice silovane i zlostavljane u školi glume Mike Aleksića

Vlasnik poznate beogradske škole glume za decu priveden je u policijsku stanicu.

  Izvor: S.S.

Miku Aleksića je za seksualno zlostavljanje optužila poznata mlada glumica Milena Radulović (25), ujedno dodavši da nije jedina već postoji još pet devojaka, među kojima su i neke maloletne, koje su ga prijavile policiji za isto zlodelo.

"Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se", rekla je Milena Radulović.

U školu Mike Aleksića, poznatu i cenjenu, deca se upisuju od pete ili šeste godine, a najkasnije sa 13 godina. Milena Radulović je deo grupe postala sa 11 godina, a u grupama je bilo od 25 do 30 polaznika.

Možda će vas zanimati

"U grupi se propagirala religija, časovi su počinjali molitvom 'Oče naš', devojčice su dolazile u suknjama, dečaci u cipelama, kosa i nokti su morali biti uredni. Ali uvek je bilo strogo, surovo. On je bio veoma strog, a svi su govorili: 'Pa, dobro, on jeste surov, ali takav je Mika, on ima svoje metode'. Postojala su jasna pravila", ispričala je Milena.

Audicije za prijem dece su bile masovne. Prijavljivalo se po nekoliko stotina mališana, u zavisnosti od generacija, a Aleksić je birao sedam-osam najdarovitijih. Odmah po prijemu, Aleksić bi razgovarao s roditeljima, informisao ih o ceni, časovima, kodeksu oblačenja i naglašavao jednu bitnu stvar: da je to prvi i poslednji put da se s njima viđa. Objašnjavao je da i najmlađi polaznici mogu da se popnu do drugog sprata i sami donesu novac za školarinu.

U školi su se radili lepi zadaci, išlo se na izlete po Srbiji, na vašare, pijace. Deca su učila da kuvaju domaću supu. Bile su to neke vrednosti koje su i roditeljima bile po volji.

Milena Radulović tvrdi da je iz takvog sveta, strogog i ustrojenog, ali ipak sigurnog, preko noći prešla u pakao seksualnog zlostavljanja kada ju je, kako kaže, Mika Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine. Imala je 17 godina, a on 61.

"Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista", otkrila je lepa glumica i dodala da je sve detalje ispričala policiji.

"Mika je vodio računa da se to (seksualno zlostavljanje) dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno", rekla je Milena.

Posle onoga što je preživela, kako kaže, prošla je kroz različite faze. Najpre nemoć, slabost, a kasnije stid. "Neverovatan stid", kaže. Mrzela je sebe, osećala sramotu. Najviše od svega, pojavio se ogroman osećaj krivice zato što nije uspela da se odbrani. I kako da sve ispriča roditeljima?! Da li će ih povrediti, upropastiti im živote?

"Njegova manipulacija i ide ka tome da vam usadi ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice. I, na kraju, neki strah da ćete u tome ostati sami", ispričala je ona.

Glumica koja poslednjih godina karijeru paralelno gradi u Srbiji i u Rusiji nekoliko godina išla je na psihoterapiju i posvećeno radila na sebi.

Nije imala snagu od početka da priča. Moralo je mnogo vremena da prođe, ali se trudila da se postavi kao neko s kim mlađe devojke mogu da razgovaraju. Uvek je razmišljala o tome koliko bi manje propatila da je imala nekog ko bi je upozorio.

"U novembru se pojavila nova Mikina žrtva. Maloletna, meni do tada nepoznata, pozvala me je, a zatim smo se povezale. Povezale smo se sa još nekoliko devojaka, razgovarale i odlučile da je vreme da ovo prestane. S ovom svešću, skrivanje zločina i prećutkivanje bilo bi jednako što i sam zločin. Postale bismo saučesnice ako bismo sada prećutale neposredno znajući da postoji još pet potencijalnih novih maloletnih žrtava", istakal je glumica.

Njen život se nastavio i sada vodi karijeru u dve zemlje, Srbiji i Rusiji. Kaže da je odlučila da istupi u javnosti kako bi "upozorila potencijalne žrtve i roditelje da se strašne stvari dešavaju u najuglednijoj školi glume", kao i da o ovome ne sme da se ćuti, jer pedofilija nije podložna diskusiji.

"Najstrašnije je što je teren pripreman godinama, od ranog detinjstva, od strane jednog monstruma, a devojke koje su sa mnom i ja ne možemo da dozvolimo da neko proživi ono što smo mi. Ovo nije osveta, iako je i ta faza u meni postojala, ali je davno završena. Sve mi, žrtve Miroslava Aleksića, ulazimo u ovo zato što je nedopustivo da se više i dan ćuti. Neke devojčice, rođene 2003. ili 2004. godine, upravo prolaze kroz takvu vrstu torture", ispričala je Milena Radulović.

Ona ranije nije poznavala dve devojke koje su zajedno s njom prijavile Aleksića policiji. Mnogo su mlađe, pa nije bilo mnogo prilika da se sretnu.

"Ovo je stvar koja mora da se dovede do kraja. Radimo ovo hladne glave. Očekujemo podršku, jer pedofiliju ne može da podrži niko. Ne plašim se osude javnosti, više nemam razloga da se bilo čega plašim. Takođe nadu i snagu ulio mi je besprekoran rad nadležnih koji su momentalno imali sluha za našu situaciju. Mi govorimo o silovanju maloletnica koje su godinama u kontaktu s monstruoznim manipulatorom koji nije samo izmanipulisao devojčice, svoje učenice, njihove roditelje, već celo društvo, svaka osoba koja je čula čuveno ime i prezime i imala pozitivno posredno ili neposredno mišljenje o ovom čoveku je njegova žrtva koliko i mi, istakal je Milena.

Milena Radulović se nada da će se i druge javne ličnosti, glumice, oglasiti posle njene priče. Da neće osećati strah od osude ili uticaja na reputaciju.

PROČITAJTE I OVO

(Blic)

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije