Megan Markl i princ Hari u ekskluzivnom intervjuju sa Oprom Vinfri, odlučili su da otkriju sve detalje o njihovom odnosu sa britanskom kraljevskom porodicom. Progovorili su o svemu kroz šta su prolazili, sa čime su se borili i zašto je sve ekskaliralo sa njihovim odlaskom i odstupanjem sa zvaničnih funkcija.

Jedna od najšokantnijih izjava u intervjuu odnosila se na špekulisanje koliko će "tamna" biti Meganina i Harijeva beba, odnosno maleni princ Arči.

"Tih meseci, dok sam bila trudna, bilo je zabrinutosti i razgovora vezanih za to koliko će biti tamna bebina koža kad se rodi", priznala je Megan.

Dodala je i kako je Arčiju uskraćena titula i dvadesetčetvoročasovno osiguranje kad se rodio, ali i da se prema njemu nisu odnosili kao prema ostaloj deci u porodici.

Ona je rekla da su ti razgovori vođeni samo sa Harijem, dok je Megan za njih saznala od samog princa. Oboje su odbili da kažu koji član porodice je tako govorio o detetu.

Megan je otkrila da je jedno vreme razmišljala o samoubistvu, ali da su odbijali da joj pomognu. Otkrila je da je bila jako usamljena nakon što se priključila kraljevskoj porodici i da je time "izgubila svoju slobodu".

"Kad sam se pridružila toj porodici, to je poslednji put pre nego što smo se doselili ovde da sam uopšte videla svoj pasoš, vozačku dozvolu, ključeve, sve sam to morala da im predam", rekla je.

Dodala je i kako je potražila pomoć u Odseku za ljudske resurse u Palati, ali pomoć nije dobila jer nije bila jedna od službeno zaposlenih u Palati. "Ništa nisu hteli da učine po tom pitanju", dodala je.

Megan ističe da je Palata bila spremna da laže kako bi zaštitila ostale članove porodice, umesto da ispravi laži o njoj.

"Tek kada smo se venčali i kada je sve počelo da se pogoršava, shvatila sam da ne samo da nisam zaštićena, već i da su spremni da lažu kako bi zaštitili ostale članove porodice."

Noć nakon što je Hariju rekla da želi da se ubije, morala je sa njim da ide na događaj koji se održavao u dvorani Royal Albert Hall. Megan je rekla da je postojala fotografija sa tog događaja koja ju je opsedala i podsećala na to šta je proživljavala. Imala je prijatelje koji su komentarisali kako su fantastično tada izgledali, i da je to uravo pokazatelj da nikad ne znate šta se događa iza nečijih zatvorenih vrata.

"Kada zumirate tu sliku, vidite koliko čvrsto me steže. Smeškali smo se i radili svoj posao, ali samo smo se zapravo trudili da izdržimo. Svaki put kad reflektori nisu bili na nama, jecala sam", priznala je Megan Opri.

Hari je otkrio da je s ocem počeo ponovo da razgovara nakon što je otišao iz Velike Britanije, ali da moraju još puno da rade na svom odnosu.

"Osećao sam se kao da me izneverio, jer je prolazio kroz sličnu situaciju kao i ja. Zna kakva je to bol, a Arči je njegov unuk. Uvek ću ga voleti, ali naneo mi je puno bola. Ipak poboljšanje tog odnosa biće mi prioritet"

U ništa boljim odnosima nije ni sa bratom, princem Vilijamom, iako mu je jako stalo do njega.

"Volim Vilijama svim svojim bićem. On je moj brat i zajedno smo prošli kroz pakao i to nam je zajedničko iskustvo. Ali mi smo na različitim putevima. Moja porodica me je bukvalno finansijski isključila iz svega, a Megan su sugerisali da se bavi glumom jer nije bilo dovoljno novaca za nju. I pre nego što smo se venčali, postojali su znakovi da će ovo biti teško", zaključio je Hari.

Izvor: Lepa&Srećna