Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža, nije se preterano trudila da poboljša odnose sa Megan i Harijem tokom 2018. godine, piše u novoj biografiji o kraljevskoj porodici, koja baca novo svetlo na brak vojvode i vojvotkinje od Saseksa i njihovu odluku da "istupe" sa funkcija koje su vršili, navodi Glossy.

Prema pisanju ove knjige, pod simboličnim nazivom "U potrazi za slobodom", Kejt, koja je do sada uvek bila okarakterisana kao mirotvorac u odnosu Vilijama i Harija, nije se mnogo mučila da se sprijatelji sa Megan. Deluje da se njih dve, jednostavno, od početka nisu uklopile, te prijateljstvo među njima nije procvetalo.

Prijatelji Kembridžovih tvrde da su oni učinili "sve što je u njihovoj moći" da prihvate Megan u porodicu, pa čak i to da je Kejt kuvala veganske obroke za Megan tokom posete njihovom domu u Anmer holu.

Autori nove biografije pak tvrde da ove žene, ipak, ništa nisu imale zajedničko i da je sve među njima bila "ljubaznost i distanca". Navode jedan nezgodan momenat kada su obe pošle istom ulicom u šoping, ali Kejt ju je samo ostavila i otišla svojim automobilom, a Megan je ostala sama. Dalje, navodi se da se Megan nadala da će Kejt popustiti, ali ona je ostala hladna, distancirana prema Megan, ne želeći da se sprijatelji; pride, tada je bila trudna sa princom Luisom.

― Istina je da se njih dve nisu dobro ni poznavale. Mada to nije bila zaista njena odgovornost, Kejt se nije trudila da prevaziđe razlike. Bila je vatreno lojalna svom mužu i njegovoj porodici.

Njihov odnos bio je na toj "čudnoj" tački, a u to doba su tabloidi uveliko pisali o njihovom rivalstvu. Kako piše Veniti fer, Kejt je samo u jednom trenutku htela da stiša situaciju, i to tako što je Megan poslala cveće kao poziv pomirenja. Međutim, Megan joj je odgovorila da to nije dovoljno.

Kasnije, Saseksi su oglasili da napuštaju Kensigtonsku palatu, čime su inicirali nova šuškanja da ova "fantastična četvorka" gaji više neprijateljskih emocija nego onih pozitivnih, a Kejt i Vilijam ih u novom domu nikad nisu ni posetili.

Kako dalje navode autori biografije, Hari je bio jako tužan zbog narušavanja odnosa sa bratom i snahom, ali i dalje se nadao da će njihova deca rasti zajedno.

Izvor: Glossy