Nastavak serije „Seks i grad“ najavila je Sara Džesika Parker, koja u seriji tumači lik Keri Bredšo, čije snimanje se planira na proleće 2021. godine u Njujorku. Međutim jedan lik se neće pojaviti a to je Samanta, koju tumači glumica Kim Katral.

Na pitanje zašto u nastavku serije nećemo gledati Samantu, Sara je odgovorila da "ona nije potrebna u novoj sezoni". Opasku da Samante neće biti zbog sukoba među njima, o kojem se piše već duže vreme, prokomentarisala je: "Ne. Nije istina da je ne volim. Nikada to nisam rekla. Nikada. Samanta nije deo ove priče. Ali ona će uvek biti deo nas. Bez obzira gde smo i šta radimo".

Sara je poručila da će ekipi serije nedostajati Samanta. "Tako smo je voleli. Uvek će biti tu i mi smo tako uzbuđeni", istakla je.

U nastavku serije "Seks i grad" videćemo Keri, Mirandu (Sintiju Nikson) i Šarlot (Kristin Dejvis) u njihovim pedesetim godinama.

Prema motivima serije snimljena su dva istoimena filma, prikazana 2008. i 2010. godine.

Sukob Samante i Keri

Kim Katral je izjavljivala da ne vidi sebe u nastavku priče o četiri Njujorčanke, a otvoreno je iznosila negativno mišljenje o Sari koja je, kako pokazuje na Instagramu, veoma bliska sa ostalim koleginicama iz serije, Kristin i Sintijom.

Kada je u pitanju odnos Samante i Keri, detalji su sledeći.

Da su Samanta i Keri u velikoj ljubavi, sumnjalo se od 1998. do 2004. sve dok se serija prikazivala. Isto ubeđenje držalo je gledaoce i 2008. kada su uživali u filmskim avanturama popularnih Njujorčanki, u filmu "Seks i grad 1". Šarena laža bila je na snazi sve do oktobra 2017. kada je istina počela da se probija ispod površine.

Tada je Kim izjavila: "Ne želim da igram u trećem delu". Ekipa "Seks i grada" je u to vreme euforično najavljivala snimanje trećeg dela filmskog serijala. Svi su želeli da se saga nastavi, svi osim Kim.

"Sve one imaju decu i ja sam deset godina starija, a od kada se završila serija "Seks i grad" provodila sam vreme izvan Njujorka kako ih ne bih viđala. Jedino zajedničko što smo imali jeste serija, a serija je završena. Nikada više neću glumiti Samantu Džouns, u to vas uveravam. Za mene je to završeno, završeno bez kajanja, samo želim da je Sara Džesika Parker bila prijatnija", istakla je tada Kim i time potrvdila dotadašnja govorkanja da njena saradnja sa koleginicom bila veoma neugodno iskustvo.

Ono čime je posebno razljutila članove ekipe, bile su reči da su odnosi među njima toksični. Prvi joj je odgovorio popularni Stenli iz serije. "Dragi obožavaoci, s obzirom na to da sam toksičan, ja ću pregovarati o ugovoru šest meseci, a onda ću ga odbaciti i reći kako ga nikad nisam ni mislio potpisati", bio je veoma ironičan.

Oglasila se zatim i Keri. "Imali smo lepu i zabavnu priču, koja slama srce pa su mnogi mogli da se poistovete sa njom, ali "žderačica muškaraca" Samanta je imala druge planove". Sintija Nikson koja je igrala Mirandu Hobs i Kristin Dejvis koja je bila Šarlot Jork, nisu komentarisale sukob.

Hladni rat Samante i Keri se nastavio. Kim je sve više gubila strpljenja zbog želje da istinu istera do kraja. "Nikad nismo bile prijateljice. Bile smo koleginice i u neku ruku to je bilo zdravo, jer treba znati granicu između privatnog i poslovnog", napomenula je.

Iako se većina kladila da će joj Keri žestoko uzvratiti, ona je u emisiji Pirsa Morgana glumila mirotvorca: "Slomilo mi se srce. Mislim na to cele nedelje...Uznemirilo me to, jer se ja našeg odnosa kao takvog, ne sećam. Tužno je to. Smatram da nas uvek vezuje ono što smo zajedno iskusile, prošle. To jeste bilo profesionalno iskustvo, ali je postalo i lično, jer smo zajedno radile nešto specijalno i to je bila naša privilegija".

Nažalost, Kim Katral je 2018. doživela tragediju. Izgubila je brata Kristofera (56) koji je pronađen mrtav, pet dana nakon što je prijavljen njegov nestanak. Nakon tužne vesti glumica je dobila ogromnu podršku porodice, prijatelja, fanova. Zahvalila im se na Instagramu. "Hvala mojim obožavaocima, prijateljima, kolegama iz serije "Seks i grad" zbog podrške koji su pružili meni i mojoj porodici u poslednja 72 sata".

Međutim, bilo je i podrške koja joj je i te kako zasmetala. Verovatno nagađate da je u pitanju podrška Sare Džesike Parker. Samanta joj je javno pred svima poručila da joj njena podrška nije potrebna. A zatim je pored objave napisala: "Moja mama me pita: "Kada će te taj licemer Sara Džesika Parker ostaviti na miru? To što uporno pokušavaš da dopreš do mene, samo me podseća na to koliko si bila okrutna i koliko si okrutna sada. Dozvoli mi da nešto razjasnim (ako već nisam dosad). Ti nisi moja porodica. Nisi moj prijatelj. Zbog toga ti pišem poslednji put da prestaneš da zloupotrebljavaš našu poordičnu tragediju kako bi se ponovo nematnula kao fina osoba". Na njenu obajvu reagovao je veliki broj fanova. I većina njih je podršala Kim, birajući za Keri veoma, veoma pogrdne reči.

Izvor: Žena.rs