Iako nam svet svetskih filmskih zvezda deluje bajkovito a oni sami nedodirljivi poput superjunaka, kada se kamere pogase oni postaju sasvim obični ljudi koji se bore sa sopstvenim problemima.

Ovih pet zvezda su postale popularne jako mlade i nisu umele da ponesu teret slave na svojim plećima. Nisu imale ni podršku porodice i u jednom trenutku izgubile su tlo pod nogama i zamalo upropastile ne samo karijeru, već i sopstven život.

Međutim uspele su radom da se uzdignu sa dna i okrenu novi list.

ROBERT DAUNI DŽUNIOR

Mada je osamdesetih važio za mladog, zgodnog i talentovanog glumca, zavisnost od droge umalo mu je uništila karijeru i život. Na upotrebu narkotika naveo ga je ni manje – ni više nego rođeni otac, a već u dvadesetim godinama našao se na samom dnu.

Dobrih deset godina glumac se povlačio po sudu zbog posedovanja droge i nedoličnog ponašanja u javnosti, provodeći vreme na rehabilitaciji i u kućnom pritvoru, sve dok konačno nije prelomio i rešio da zatraži pomoć. Sve se promenilo posle uloge u filmu „Manje od nule”, gde je praktično glumio sebe: mladog, zgodnog i uspešnog čoveka koji ima problema s drogom.

Po završetku snimanja okrenuo je novi list, otišao na rehabilitaciju i izborio se sa svojim porokom. Danas je miljenik gledalaca širom sveta.

robert dauni dzunior
Profimedia 

DRU BARIMOR

Još kao devojčica postala je zvezda zahvaljujući ulozi u Spilbergovom filmskom hitu „E.T.”, što je donekle uticalo na njenu turbulentnu ličnost. Prvi porok bile su joj cigarete kada joj je bilo samo devet godina, a ubrzo su usledili marihuana i alkohol.

Posle toga je prešla na kokain, da bi njena sklonost prema opijatima kulminirala kada se pijana teturala pred majkom, koja ju je prisilila da ode na lečenje. S vremenom se potpuno rehabilitovala i sasvim sredila svoj život, a danas ima dve ćerke, sopstvenu kompaniju i više nego uspešnu karijeru.

dru barimor
Profimedia 

KIM BEJSINGER

Zvezda filmova „Devet i po nedelja” i „Poverljivo iz El Eja”, bila je primorana da proglasi bankrot 1993. godine. U to vreme njeno bogatstvo je procenjeno na 5,4 miliona dolara. Glumica je još 1989. kupila Braselton u Džordžiji, gradić od oko pet stotina stanovnika, za koji je porodici Braselton platila 20 miliona dolara.

Imala je velike planove, htela je da to mesto pretvori u turističku atrakciju i središte filmske industrije, sa studijima i festivalom. Ali, od toga nije bilo ništa. Kada je odustala od uloge u filmu „Boxing Helena”, producenti su je tužili sudu, pa je na kraju morala da plati odštetu od 8,1 milion dolara. Kim je proglasila lični bankrot i Braselton prodala za samo milion dolara.

Kasnije je presuda preinačena, glumica se nagodila s producentima i ubrzo se finansijski oporavila. Do 2014. godine njeno bogatstvo bilo je procenjeno na 36 miliona dolara.

kim bejsinger
Profimedia 

DEMI MUR

Kao dete selila se čak trideset puta zbog očuhovog specifičnog posla. Kasnije, kada je on sebi oduzeo život, imala je sve predispozicije da postane problematična devojka. Na snimanju filma „Vatra Svetog Elma” redovno se pojavljivala drogirana i umalo dobila otkaz. Osim narkotika, Demi se odala i alkoholu, ali je na kraju pristala na rehabilitaciju u nadi da će konačno srediti svoj život.

I zaista, uloga u filmu „Duh” pokrenula joj je karijeru. Ali, nakon razvoda od glumca Eštona Kučera, zapala je u depresiju i vratila se starim porocima, o čemu je pisala i u memoarima. Poslednjih godina živi povučeno, daleko od reflektora, pa se čini da je konačno uspela da pobedi svoju narav i počne život ispočetka.

demi mur
Profimedia 

NIKOLAS KEJDŽ

Dok je bio jedan od najtraženijih glumaca, na talasu uspeha nije ni primetio da je potrošio svoje bogatstvo: za sedam godina ostao je bez neverovatnih 150 miliona dolara! Ne razmišljajući o posledicama, kupovao je luksuzne vile, jahte, automobile, antikvitete, čak i jedan dvorac u Nju Orleansu, i to samo zato što su u njemu, navodno, boravili duhovi.

Pošto je za vreme krize 2008. godine najveći deo nekretnina izgubio svoju vrednost, oskarovac koji je navikao da živi na visokoj nozi, morao je na kraju da proglasi bankrot i zatraži finansijsku pomoć od prijatelja. Ipak, kroz nekoliko godina uspeo je da ponovo stane na noge i nastavi da ređa uspešne uloge.

nikolas kejdz
Profimedia 

Tekst: Milica Prelević

Izvor: Lepa&Srećna