Naš mladi i popularni glumac Miloš Biković važi za veoma talentovanog umetnika, ali ga mnogi doživljavaju kao pomalo nepristupačnu osobu, pa mu pripisuju čak i da je arogantan. Zato su mnogi detalji iz njegovog detinjstva i kasnijeg razvoja u karijeri ostali nepoznati javnosti... 

Za razliku od mnoge dece, koja su osetila porodični mir uz oba roditelja, Miloš to nikada nije imao. Osoba na koju se oduvek oslanjao je njegov rođeni brat Mihailo, monah i starešina manastira Jovanje.

Milošev talenat prepoznat je i u ruskoj kinematografiji, gde je postao toliko omiljen da je 2020. godinu završio sa nagradom za najpopularnijeg glumca u toj zemlji. Ali mladi glumac otkriva ko je zapravo zaslužan za početak karijere u Rusiji.

„Prvi film koji sam snimio u Rusiji je „Sunčanica“ Nikite Mihalkova. Postoji jedna priča o mom bratu monahu i tom filmu. Brat je veliki poštovalac njegovih filmova i sećam se da mi je jednom rekao da Mihalkov sprema novi film i da želi da angažuje nepoznate glumce. Tada mi je rekao da treba da mu pišem da želim da igram u njegovom filmu“ - počeo je priču Biković.

„Rekao sam mu: „Ako je to božja volja, igraću u tom filmu“. To se na kraju i desilo - rekao je glumac i objasnio da mu je odnos sa starijim bratom oduvek bio veoma važan.“

„Moj brat je stariji od mene 16 godina, a otišao je u manastir kada je imao 22 godine. Ljudi imaju pogrešnu percepciju kada je reč o ovim stvarima i smatraju da monasi žive isposničkim životom, kao da žive u pećini. Ali to nije tako“ - ispričao je Miloš i otkrio kako su njegovi roditelji reagovali kada je njegov brat rešio da se zamonaši.

milos bikovic brat Mihailo
Printscreen / Youtube 

„Teško im je bilo da prihvate. Imao je šest godina kada su se naši roditelji razveli i upamtio je kako izgleda porodični život. Ja nisam. Postojao je jedan period kada su se moji roditelji nakon razvoda pomirili, i bili šest meseci zajedno, ali su se potom trajno rastali. Ne sećam se perioda kada smo bili svi na okupu, ali znam da sam svoje roditelje prvi i jedini put video zajedno kada sam imao 18 godina. Sedeli su za stolom i doručkovali... Brat i ja imamo iste roditelje, ali smo rasli u različitim uslovima“ - kaže Biković i objašnjava koliko je takvo odrastanje uticalo na njegov život.

„Verujem da ljude oblikuju različite stvari koje mu se događaju kako u detinjstvu, tako i kasnije u životu. Moj život je prepun iskušenja, vodile su me različite strasti, imao sam fazu kada sam puno grešio i nekada su mi mnoge stvari izgledale besmisleno. Imao sam utisak da sam konstantno u nekom začaranom krugu iz kojeg nisam mogao da izađem. Svaki moj pokušaj da izađem, vraćao me je natrag. Tek kada se udaljite od svih iskušenja, možete da postignete suštinsku slobodu“ - ispričao je Biković u emisiji „2vernik2“ na jednoj ruskoj televiziji. Ipak, kako je naglasio, kao glumcu mu je bilo neophodno da izađe iz svoje zone komfora.

„Neophodno je da probate različite stvari u različitim fazama života. Da iskusite život u svoj njegovoj punoći. Da probate stvari koje su vam strane jer samo tako možete da ih približite sebi i da ih razumete. Želeo bih da probam nove stvari, da odem na vojnu obuku, da iskusim život u šumi, a nedavno sam naučio da koristim oružje“ - ispričao je Biković.

Izvor: Alo