Uređenjekuhinje je veoma važno, jer je ova prostorija mnogima omiljeni deo kuće gde provode mnogo vremena, naročito ako je spojena sa trpezarijom ili dnevnom sobom. Kako se u njoj okuplja cela porodica, a često i gosti, mnogima je važno da izgleda lepo i moderno. Ako želite da je preuredite da izgleda skuplje, ne morate da potrošite brdo para, dovoljno je da se poslužite sledećim trikovima:

1. Uređaji iz istog kompleta

Kada birate uređaje, potrudite se da budu iz istog kompleta ili bar istih boja. Ako ste već nabavili uređaje različitog izgleda i dizajna, na vidom mestu ostavite one koji se uklapaju, a ostale sklonite unutar kuhinjskih elemenata. 

shutterstock_1929910904 (1).jpg
Foto: Shutterstock Kuhinjski uređaji iz istog kompleta

shutterstock_2406218943 (1).jpg
Foto: Shutterstock Kuhinjski uređaji iz istog kompleta

2. Pažljivo birajte tanjire i pribor

Prilikom kupovine tanjira, napravite smeliji izbor, odlučite se za cvetne tanjire, nežne, pastelne boje, ili za tamnu varijantu. To često izgleda dosta luksuznije i privlačnije od klasičnih, belih tanjira. Uz njih uskladite i pribor: naravno, vodite se ličnim željama, ali razmislite o tome kako bi se uklopio komplet u zlatnoj boji ili u bakarnoj nijansi. Takav element može da unese dozu luksuza u enterijer i učini da vam kuhinja izgleda modernije i skuplje.

shutterstock_2122554749 (1).jpg
Foto: Shutterstock Tanjiri u boji i zlatni pribor

shutterstock_1653297670 (1).jpg
Foto: Shutterstock Tanjiri u boji i zlatni pribor

3. Unesite biljke

Verovatno ste već mnogo puta čuli da biljke često menjaju celokupnu atmosferu u prostoriji. To naravno važi i za kuhinju, odaberite biljke koje ćete moći da držite na kuhinjskim policama ili pultu. Bilo bi dobro da se usmerite ka lozicama, krasulama i sličnim biljkama koje ne cvetaju, jer bolje podnose česte promene temperature i paru prilikom kuvanja. Takođe, začinsko bilje je pogodno za kuhinju, jer pored toga što će vam ukrasiti prostor prostor, obezbediće vam uvek sveže dodatke za jela.

shutterstock_2182693745 (2).jpg
Foto: Shutterstock Dekoracija kuhinje biljkama

shutterstock_1435308638 (1).jpg
Foto: Shutterstock Dekoracija kuhinje biljkama

Pročitajte i 3 trika za uštedu prostora.

BONUS VIDEO:

kuhinja MONDO/Balša Janković

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.