Mirka Vasiljević i Vujadin Savić vezu su otpočeli 2009. godine, kada su oboje imali po 19 godina, a fudbaler je godinama skupljao hrabrost da krene u osvajanje glumice.

"Verovali ili ne, imali smo tu životnu situaciju da je on zimovao na Zlatiboru gde ima vikendicu, a ja sam isto išla na Zlatibor i nekako smo se kao deca često družili. Posle toga sam igrala folklor, imala sam probe u njegovoj školi. Isto smo godište i tu smo izlazili zajedno, posle toga smo išli u srednju školu, tako da nekako smo malo-pomalo jedno drugom bili ispred očiju. Imali smo lep odnos. U vreme dok je on  bio u Crvenoj zvezdi, ja sam došla na rođendan kod drugarice, obradovala sam se što sam ga videla. Prišla sam da mu se javim. Sutradan me je zvao na večeru i od tog poziva smo krenuli intenzivno da se družimo i viđamo i tako smo postali par. Nekako se kroz ceo život provlačimo", ispričala je jednom prilikom Mirka za medije i otkrila kako je došlo do prvog poljupca, koji se desio na neobičnom mestu.

"Bio je decembar, Sveti Nikola, on je tada bio na zimskoj fudbalskoj pauzi. Vraćali smo se sa žurke, tačnije ja sam ga vraćala. Vozila sam, a on je bio na suvozačevom mestu, jer je to veče pio. Kada smo stigli ispred njegove kuće, rekao mi je da je celu srednju školu čekao da bi mi rekao da mu se sviđam i da hoće da se smuvamo. Sećam se da smo se prvi put poljubili na mestu gde je bio kontejner, a Vujadin se u tom trenutku našalio: 'Našli smo mesto gde ćemo se prvi put poljubiti'. Valjda nam je zato sada u životu tako lepo", rekla je svojevremeno Mirka.

Na samom početku veze suočili su se sa preprekama, jer je Vujadin zbog profesionalnog angažmana morao da se preseli u Francusku.

"Naša veza bila je na velikom ispitu na samom početku. On je tada potpisao za Bordo i postavilo se pitanje možemo li da nastavimo dalje. Po ceo dan sam bila na snimanju serije “Miris kiše na Balkanu”, pa nisam mogla da idem kod Vujadina. Budući da sam mu se izrazito dopala, rešili smo da nas okolnosti ne udalje, već ojačaju. Iz toga smo izvukli pouku da više cenimo vreme koje provodimo zajedno", ispričala je ranije glumica.

Prvo dete, sina Andreja, par je dobio 2011. godine. Dve godine kasnije, 2013, rodila im se ćerka Adrijana, a 2014. dobili su treće dete - sina Mihajla. Sedam godina nakon toga njihova porodica uvećana je za još jednog člana - na svet je 2021. godine stigla još jedna devojčica, kojoj su dali ime Anika.

Iako se i dalje bavi glumom, Mirka Vasiljević je potrebe porodice stavila na prvo mesto, budući da su se zbog Vujadinovog posla često selili. Poslednjih godina žive na Kipru, a glumica je u nekoliko navrata govorila o tome da je naviknuta na "život u koferima".

Iako slave 13. godišnjicu veze, i svoju ljubav su krunisali rođenjem četvoro naslednika, Mirka i Vujadin još nisu stali pred oltar.

"Pa u principu, kada smo počeli da se zabavljamo mi smo vrlo brzo započeli i zajednički život, nakon godinu dana desio se prvi sin, pa drugo dete, treće i četvrto. Nas dvoje smo od samog starta gledali na to kao na nešto ozbiljno i negde smo težili i koračali ka tim svim događajima. Funkcionisali smo kao porodica od starta. Svadba se još uvek nije organizovala jer smo u tim momentima imali te konstantne selidbe i jer su fudbaleri ograničeni na te slobodne periode", rekla je nedavno glumica.

Još fotografija Mirke i Vujadina pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/savicvujadin, ATA / Antonio Ahel Mirka Vasiljević i Vujadin Savić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna