Volite modu, ali vam je sigurno dosadilo da za svaku svečanost kupujete novu haljinu koju posle više ne možete nigde da obučete. Kad ponovo dođe sezona svadbi, sigurno tužno preturate po ormanu koji je pun a opet "prazan".

Da se ne biste ponovo našli u takvoj situaciji, odaberite komade koji imaju svečani ton, ali se mogu uklopiti u razne kombinacije. Umesto haljina, nabavite atraktivne pantalone, suknje, bluze i topove koje ćete još dugo nositi. I od njih se mogu sačiniti autfiti koji izgledaju kao haljine, ali naročito moderne. 

Najvažniju ulogu igra materijal, pa zato sada valja iskoristiti modu sjajnih satena. Umesto da nosite "slip" haljinu koju već svi imaju, odaberite elegantnu bluzu bez rukava, sa "ruskom kragnicom". Kada je kombinujete s pantalonama od istog materijala, izgledaće kao otmena večernja haljina. 

moderne svecane kombinacije 4.jpg
Instagram / clairerose 

Trend širokih nogavica je, takođe, vrlo upotrebljiv. Sve se više nosi "krinkl", tkanina specijalno izgužvana tako da vrati isti oblik posle pranja. Dakle, pantalone od "krinkla", top bez leđa od istog materijala i - nosićete čistu "eksluzivu".

Što je najvažnije, svi ovi komadi se mogu lako uklapati u brojne druge kombinacije - pantalone su nosive u sportskim izdanjima sa majicom i teksas jaknom, a bluze sa sakoima ili raskopčanim košuljama. U trendu su i kraći sakoi, majice sa bretelama i čipkanim detaljima, pantalone sa "balon" nogavicama.

Ako želite baš haljinu, ona može da ima nove detalje - spušten struk i, možda, obnažena ramena. Zavirite u našu galeriju slika, tu vas čeka inspiracija. Slobodno zamenite crnu ili bež boju nekom drugom, a kombinacija može da ostane monohromatska.

Instagram / clairerose Elegantne pantalone i bluze

Tekst: Lepa&Srećna