Revija Šanela na Nedelji mode u Parizu je događaj koji se čeka i koji ne propuštaju modni sladokusci. Ovoga puta je u znaku kamelije, cveta koji je prvi put na haljinu prikačila Koko Šanel pre sto godina.

Sada je isti cvetić, ostavljen na sedištu za svakog posetioca u sali, mirisala i Ana Vintur, čuvena urednica modnog magazina Vog. Reklo bi se da je i ona bila zanesena novom modom koju nam Šanel predlaže za 2023. godinu.

"Sada je to moda koju kreira žena za ženu", objašnjava Bruno Pavlovski, jedan od čelnih ljudi kompanije. Viržini Vijar, koja je nasledila poziciju kreativnog direktora od Karla Lagerfelda, usvojila je i njegov glavni koncept - sve je uvek otvoreno za promene. 

moda sanel 2023 0760984786-min.jpg
Profimedia 

Tako je i ovoga puta najviše modela u kombinaciji crne i bele boje, sa nešto sive i vrlo malo prljavoroze. Međutim, igra tekstura je upadljivija više nego ikad - tu su slojevi čipke, dosta buklea i brokata, udobna trikotaža i more štepanih materijala. 

Dužina sakoa i suknji je liberalnija nego ikad. Šanel ne pristaje na oversajz modele, ali ćete naći i sasvim kratke sakoe do pojasa, kao i one koji dobrano prekrivaju zadnjicu. Uklapanje u opšti trend je maksi dužina. Ona je prikladna za suknje u "A" kroju, kao i za mantile bez revera.

moda sanel 2023 0761023150-min.jpg
Profimedia 

Slavne lančiće možete sada da nosite i uz kostim od crne veštačke "lak" kože, a kako da kombinujete različite materijale pogledajte u galeriji slika!

Profimedia Šanel oduševio novim krojevima materijalima.

Tekst: Lepa&Srećna