Otkako su se "pegle" za kosu odomaćile u skoro svakoj kući, nema brige oko frizure. Potrebno je samo da kosa bude dobro zaštićena od visoke temperature, za šta će se pobrinuti dobro odabrani preparati.

Influenserke su tu da nam daju ideje - da li želite klasične lokne ili, možda, "morske talase"? Ili vam je "pegla" postala zamena za fen pa njome ovlaš uvijete samo krajeve?

I da li ste probali da napravite meke talase, u obliku latiničnog slova "s"? Ako niste, pogledajte kratak video u kojem su prikazane sve četiri varijante upotrebe "pegle", a onda da vidimo šta se može i bez nje.

Ako ne želite da izlažete kosu visokim temperaturama,poslužite se trikom koji su koristile i naše bake. One su uvijale kosu "krpicama", uskim trakama stare tkanine oko kojih bi umotale prmenove kose. Tada su bile u modi sitne lokne, a sada su u trendu nešto krupnije, pa vam je potrebna deblja tkanina.

Idealne su sportske čarape, a lepa Alena je uspela da svoju dugu kosu namota na samo dve sokne. Gornji deo je obmotala oko jedne, a donji deo oko druge čarape. Meka tkanina je dovoljno nežna da kosa ne bude oštećena, a pošto je elastična, lako ćete čarapu vezati u dupli čvor. 

Bilo bi idealno da sa ovako umotanom kosom prespavate, a ujutru stilizujte lokne po želji i malo naprskajte lakom. Pogledajte i sami u video snimku kako to možete da uradite.

Tekst: Lepa&Srećna