Žene su često spremne da, zbog mode i lepote, trpe u neudobnim cipelama ili tesnim pantalonama, ali obično odustaju od toga kad pređu 50. godinu. U zrelom dobu ne želimo više da robujemo diktatu stilista i kreatora, tražimo praktične i udobne modele. Kako da izbegnemo da tada izgledamo pomalo demodirano? Odgovore daje modna influenserka Ši Vitni, koju prati skoro milion i po ljudi na Jutjubu.

Prve pantalone koje, po njenom mišljenju treba izbaciti iz garderobe su one sa čuvenim "tri četvrt" nogavicama. "Razumem ja da su one prijatne za vrele dane, ali vizuelno presecaju noge na najdelikatnijoj tački - sredini lista koji je i najdeblji", objašnjava stilistkinja.

Ako već želite kraće pantalone, onda odaberite dužinu "sedam osmina", jer takve nogavice sežu do iznad skočnog zgloba i izdužuju noge.

Dužina je kritična i kod "bermuda" pantalona, po mišljenju ove jutjuberke. Ako nogavice prelaze kolena, to je totalno demode. Bolje je da zavrnete nogavice barem jednom, tako da do kolena ostane 5-10 centimetara. Ukoliko se ne osećate prijatno da toliko pokažete noge, "bermude" nisu za vas.

bermude greceghanem moderne i demode
Instagram / greceghanem 

Ši tvrdi da izgled umnogome mogu da pokvare loše odabrani modni detalji. Umesto staromodne tašne sa brojnim spoljnim džepovima, nabavite modernu "šoper" tašnu, a u nju možete staviti organizer sa prakičnim pregradama na kakve ste navikli. "Bapske" cipele zamenite modernom anatomskom obućom, a komplete nakita rasparite: ogrlica, narukvica i prsten u setu su potpuno demode! Primere za navedene moderne detalje naći ćete u galeriji slika. 

Instagram / greceghanem Koja dužina pantalona deluje staromodno? Kakav nakit izabrati? Pogledajte!

Izvor: Lepa&Srećna