Žene su uživale letos noseći mini tašne preko grudi, jer nam je "kros-bodi" model davao osećaj lakoće i slobode.

Konačno smo mogle da u rukama nosimo samo mobilni telefon, a ključevi i novčanik su bili bezbedni i uvek pristupačni. Ko je još želeo da tegli tone šminke po vrućini?

Jesen nas vraća poslovnim obavezama, a tu je i večna potreba da se ponesu džemper više, čarape u rezervi, češalj da popravimo frizuru posle kiše. Zato i kreatori nude nova rešenja - sve veće tašne u obliku "šoper bega" (na engleskom, shopper bag) ali i cegera - pravog pravcijatog cegera kakav naše žene nose na pijacu.

I dalje nose "puf" tašne raznih oblika, kao i one koje asociraju oblikom na sedlo. "Mini" tašne su sada ipak malo veće, mikro nestaju sa scene... Ali, ceger "bode oči"! Na njemu čete videti čak i one prepoznatljive plavo-žute štrafte, pa i metalne ručkice obložene plastikom da se lakše nosi teret. 

To što ovakvi modeli nose pompezna imena skupocenih brendova kao što je, recimo, Marni, teško da će u Srbiji pomoći ovom trendu da zaživi. Dakle, šoper beg - da, ali ceger u ovoj formi? Šta vi kažete?

Profimedia Cegeri su sve češća kreatorska ideja, ali se i dalje nose "puf" tašne raznih oblika, kao i one koje asociraju oblikom na sedlo. "Mini" tašne su sada ipak malo veće, mikro nestaju sa scene...

Izvor: Lepa&Srećna