Sigurni smo da obične letnje tašne od rafije imate još od prošlog leta i da će vam odlično poslužiti i ove godine.

Za dnevna jurcanja po gradu i odlazak na posao svakako vam dobro dođe "stara" šoper torba u koju staje sve ono što jednoj ženi treba, a to je "pola kozmetičkog salona" i ključevi. Međutim, ako planirate da potrošite bar malo novca na neku modernu tašnu ovog leta, to mora biti "krosbodi" model. 

"Cross body" - na engleskom - "preko tela" - je tašnica koja se nosi tako da kaiš ide preko grudi, a ona leži otprilike na vašem desnom ili levom kuku. Velika je dovoljno da u nju stanu mobilni telefon i novčanik, pod uslovom da vam novčanik nije još veći od nje.

Popularne su kombinacije sa lancem umesto kaiša, kao i varijanta u kojoj je deo preko ramena kožni - da manje žulja - a onaj preko tela je od zlatnih ili srebrnih metalnih karika. Proverite šta vama više odgovara - ako se češće oblačite u poslovnom stilu, nosite sakoe i košulje, onda će lanac biti zanimljiviji. Ali ako volite romantični stil i često se u haljinicama sa bretelama i bluzama koje otkrivaju ramena, kaiš je udobniji.

Ne zaboravite da uskladite boju lanca sa bojom nakita. Mada se danas kombinovanje i te kako dopušta, pazite da ne izgledate kao "okićena jelka". Odlične su verzije u kojoj imate i lanac i kaiš pa možete da birate kako ćete da je nosite.

 A verovatno najbolja je ona u kojoj imate i dužu verziju - za "krosbodi" opciju i kraću - da je nosite ispod miške.

Kao i svaki trend, i ovaj će uskoro posustati pa budite realni kad birate odgovarajući model prema ceni. Na našem tržištu možete naći čak i tašnicu za 1000 dinara, u popularnim modnim prodajnim lancima koji su počeli rasprodaje planirane za sredinu sezone. To je sasvim dovoljno ako planirate da kupite krosbodi tašnu u nekoj trendi boji (ili više njih). Verovali ili ne, to  je jeftinije nego "kod Kineza" koji svoje modele cene do 1500 pa čak i 2000 dinara. 

Međutim, ako želite da kupite "večitu" malu crnu tašnu ili, recimo, u braon boji - koju ćete nositi godinama - možete naći kožne modele u rasponu cena od 3500 do 5000 dinara. Za luksuzne brendove, cene na našem tržištu idu i do 30000 dinara. Neke influenserke to nazivaju "investicijom", ali još nije objašnjeno kako bilo ko od kupljene tašne može da zarađuje, osim njih samih koje ih reklamiraju.

Neke od modela pogledajte i u našoj galeriji slika.

Instagram / chiaraferagni, Instagram robinmay.com.my Crossbody - krosbodi tašna je trend broj 1.

Izvor: Lepa&Srećna

JEDNA TAŠNA KOJU MORATE IMATI OVOG LETA: Koliko koštaju i kako izabrati najbolju krosbodi tašnicu