Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO PREPOZNATI LAŽNU TAŠNU: L&S vam otkriva 3 prosta načina da izbegnete prevaru

Između originalne i lažne tašne postoje brojne razlike! Evo šta treba da pregledate..

  Izvor: Profimedia

Ko god želi brendiranu tašnu mora da izdvoji veoma mnogo novca za nju. Već i vrapci na grani znaju da "luj viton" ne može da se kupi za 2000 dinara, ali mnogi bi ostali neodlučni ako biste ih pitali - da li takva torbica može da se nađe za 200-300 evra?

Možda će vas zanimati

Odgovor je - ne može! Najjeftinija tašna ove marke košta nešto manje od 80.000 dinara i zove se "pošet", a uz naše savete, razumećete i kako da razlikujete "fejk" od originala.

1. Proverite unutrašnjost tašne

Naime, prvo treba da otvorite tašnu i proverite markicu koja je ušivena na unutrašnjem delu. Kod kopija "pošet" tašne, uvek je loše zašivena a utisnuta slova "Louis Vuitton" su prilično plitka. Sam tip slova deluje "deblje" jer je materijal etikete tanak i lošeg kvaliteta.

Istu razliku ćete primetiti i na malom novčaniku za sitninu koji ide uz ovu tašnicu. Slova ovde nisu utisnuta, već su ispisana "zlatotiskom", ali opet na "lažnjaku" izgledaju predebelo i previše svetlo. Kvalitet je očigledno loš.

2. Pregledajte sve šavove i okove

Štepovi na originalu su tanji i duži, jer je kvalitet samog konca za šivenje vrhunski, a slično ćete primetiti i na kaišu u koji je utkano ime brenda.

Kod mnogih tašni postoji takozvana "kartica autentičnosti". Za kuću Luj Viton je karakteristično da je na okovu ispisano ime brenda, a kod kopija ćete videti samo inicijale. Šanel štiti svoje tašne hologramskim serijskim brojem. Kod Hermesa na tašnama uvek imate dva zanatska žiga, a njihov katančić na čuvenoj "birkinki" nosi serijski broj koji se poklapa sa brojem ključa.

3. Spolja će razlike biti manje primetne ali miris je važan.

Falsifikatori se više bave spoljašnjošću pa je više grešaka uvek unutar tašne. Ipak, miris ne može da prevari i dok fejk tašne uvek šire neki pomalo čudan miris, aroma prirodne kože kod originala je besprekorna. Birkinka miriše "na raj".

 Luj Viton lažne tašne Izvor: Profimedia

I ne zaboravite - lažne torbe prodaju se svuda - od tezgi na "buvljaku",  preko stepenica u Rimu, do Pete avenije u Njujorku. Najveće opasnosti vas vrebaju sa Interneta pa se uvek dobro raspitajte o svim detaljima vraćanja pošiljke ako ne zadovoljava kvalitetom.

 Lažne tašne Izvor: Profimedia

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije