Kejt Midlton se mnogo puta dokazala kao dama koja vodi računa o svom izgledu, ali i o tome koliko novca daje na haljine i modne detalje, piše Lepa & Srećna.

Zato nije nikakvo čudo da lepu Kejt vidimo više puta u istoj toaleti pa je često zovu "kraljicom reciklaže". Tako nešto bi mnoge dame iz visokog društva, reklo bi se, dovelo do ivice nervnog sloma.

Isto važi i za estradne zvezde kojima haljina obično služi samo za jedno pojavljivanje.

Zato nije ni čudo što su mnoge pribegle najjeftinijem rešenju - zvezda obuče haljinu koju je dobila za jednu noć, izreklamira kreatora ili modnu kuću i onda je - lepo vrati. Svima dobro!

Međutim, Kejt Midlton kao pripadnici najvišeg reda na britanskom dvoru tako nešto nije dozvoljeno a, gledajući njene običaje u odevanju, ne deluje ni da bi joj bilo blisko.

HALJINA NA RASPRODAJI ODLIČNA ZA KEJT MIDLTON: pravilo za cipele i tašnu koje svaka žena treba da zna
LepaiSrecna 

Ona rado oblači vrlo povoljne komade, pa je tako bio slučaj i sa haljinom jednog poznatog brenda u kojoj se pojavila na prvoj službenoj poseti nakon izbijanja afere "Megan i Hari" ili, kako to popularno danas zovu, posle Megzita.

Ženstvena haljina u prens-de-gal desenu je, naime, trenutno na rasprodaji i ne košta više od petnaest funti (2.000 dinara). Međutim, Vilijamova supruga je haljinu iskombinovala sa vrlo efektnim kaputom modne kuće Aleksandar Mekvin, čija cena višestruko prevazilazi cenu haljine. Uz to, tu su i kvalitetne klasične salonke modne kuće Đanvito Rosi i kožna torbica mare Aspinal.

Lepa Kejt očigledno dobro poznaje staru britansku poslovicu "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari" ali je našla svoju, modernu verziju koja kaže "nikad ne kupuj za skupe pare neku modnu krpicu kojoj će sutra vrednost možda proći".

Svaka žena koja pažljivo gradi svoju garderobu ume da se rukovodi ovim pravilom.

Zato za bazične komade, kao što su cipele i tašna, ne treba birati jeftine proizvode poput onih od veštačkih materijala i sa primitivnim detaljima. Oni treba da budu od prirodne kože ili kvalitetnog tekstila, pedantno izrađeni i trajni tako da vrede uloženog novca i duže traju.

Prolazna moda, međutim, kao što su "puf" rukavi i visoka mašna oko vrata ne treba da nam izvuku i poslednje pare iz džepa. Takve modele treba sačekati na rasprodaji. Možda nećete baš uvek biti prvi na gradskoj "modnoj pisti" u tome, ali najčešće nećete ni puno zakasniti.

HALJINA NA RASPRODAJI ODLIČNA ZA KEJT MIDLTON: pravilo za cipele i tašnu koje svaka žena treba da zna
LepaiSrecna 

Glavna poenta je u tome da samo uz dobre cipele i tašnu jeftina haljina može da izgleda kraljevski - Kejt to odlično zna!

Kaput je, takođe, investicija u koju se ne zalećemo svake godine pa zato treba i tu biti pažljiv i investirati više.

Ako želite da vaša garderoba ostavi dobar utisak a vi se osećate lepo u svojoj koži i svom izboru, možda će biti najbolje da razmišljate o formiranju takozvane "modne kapsule".

Tekst: M. S. L.

Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna Kako da haljina sa rasprodaje izgleda fenomenalno... Kejt Midlton zna glavno pravilo mode!