Čuveni modni kreator Majkl Kors poznat je po tome što u svojim kolekcijama pridaje veliku pažnju odgovarajućem mejkapu.

Naime, jedan od njegovih zaštitnih znakova je ten njegove muze sa talasima u kosi, koja vozi moćan sportski automobil negde na južnoj pacifičkoj obali ili skija na francuskim Alpima.

Odgovarajući izgled i te kako je važan za Korsa koji ogromnu pažnju u svojim kolekcijama posvećuje aksesoarima.

Njegova filozofija je jasna i bazira se kako on kaže na “principu od 360 stepeni”.

“Odgovarajuća kosa, šminka, parfem, sve govori posebnu priču i sve radi zajedno u istoj simbiozi”, objašnjava svoj stav dizajner. Njegovo posmatranje načina na koji kozmetički proizvodi i aksesoari djeluju na izgled žene više je nego interesantan, prvenstveno zato što je u potpunosti tačan.

Evo na kojim stvarima insistira.

Nosite parfem svuda

“Moja devojka se ne plaši da bude konstantno naparfemisana. Nije jedna od onih koja će naprskati miris u žurbi pre nego što izađe iz kuće. Igraće se sa njim (u odnosu na to koja situacija je u pitanju naravno).

Dovoljno je mudra da zna kako je to jedan od najboljih aksesoara koji može da ponese.

Ukoliko ide u teretanu naneće parfem u predelu iza kolena, a ukoliko ide na sastanak ili u klub, staviće parfem na sve pulsne tačke”.

Budite minimalista i maksimalista

“Jin jang pravilo je uvek prisutno.

Ukoliko imate upečatljivo našminkate oči, ostatak lica je neutralan.

Ako ste se opredelili za efektnu i jaku boju na usnama, oči treba da budu neutralne. Mislim da je u mojoj estetici uvek prisutan upravo taj balans koji stvari sa mojim potpisom čini prepoznatljivima.

Možete poneti najekstravagantniji par pantalona, ali sa jednostavnim džemperom”.

Imajte na umu snažan efekat zlata

“Zlato je vrlo važna stavka u svemu što radim.

Veliki sam fan transformacije i verujem u nju. Verujem da pravi „beauty“ proizvodi u paru sa pravim modnim izborima mogu učiniti mnogo za vaše stanje svest, to jest, promeniti ono kako se osećate.

Zlato je transformator. Ukoliko stavite malo zlatne negde blizu lica, ono će odjednom - bukvalno - zasijati.

SLAVNI KREATOR IMA 3 SAVETA KOJI ĆE SVAKU ŽENU ULEPŠATI ZA MINUT: šta treba da nosite na posao, u grad, u teretanu!
LepaiSrecna 

Šta samo može učini zlatna minđuša pored vašeg lica? To je neverovatno! Takođe, ne mislim da je zlato rezervisano samo za veče, ili za crveni tepih.

Anketa

Da li više volite zlato ili srebro u detaljima?

Čak i ako nosite zlatne patike, volim ono što su zlatni tonovi u stanju da urade. Ono ostavlja utisak optimizma,  zabavno i glamurozno. Svi izgledaju dobro u zlatu”.

Dakle, "Majkl Kors devojka" uvek želi da izgleda sveže, te će shodno sa tim u svojoj torbici za kozmetiku uvek imati bronzer – koji čini da izgleda zdravije, kao i kvalitetan ruž u neutralnom tonu.

Takođe, tu je i obavezan parfem – on je njen svojevrsni potpis, on utiče na njeno raspoloženje.

Ovo su njena tri esencijalna sastojka koja uvek nosi sa sobom, bez obzira na to ide li u teretanu, na posao ili izlazi u grad.

Izvor: Espreso / CDC