Za najvrelije dane veoma je važno da pametno odaberete odeću i pružite telu što više prilike da "diše" i rashlađuje se. Lekari će vam reći da birate svetle boje koje odbijaju sunčeve zrake, kao i prirodne materijale za odeću i obuću.

Međutim, Lepa&Srećna vam otkriva i modne savete - kako da budete lepe i da se što manje znojite, a osećate se što prijatnije. 

Nosite što širu odeću.

Što manje vam odeća dodiruje telo, to ćete se udobnije osećati. Takođe, potrudite se da prekrijete veći deo tela i zaštite ga od sunca. Možda ne biste rekli, ali biće vam prijatnije da obučete maksi haljinu nego minić, ukoliko je duga haljina od tankog, lepršavog materijala a mini ukrojen uz telo.

Nipošto ne nosite postavljene brushaltere. 

Ako u brushalterima imate jastučiće od sunđera debele po 3 centimetra, računajte da ćete se znojiti triput više. Po nežnoj koži dojki uskoro se može pojaviti osip i svrab. Izaberite tanak grudnjak, od pamučnog materijala. Ponesite rezervni da presvučete ako se  tokom dana ukaže potreba za tim.

Nije dovoljno da tkanina bude tanka da bi bila prikladna za leto.

Podrazumeva se da bude prirodnog porekla - pamuk, lan, svila - jer ćete se od raznih acetata, poliestera i akrila znojiti beskrajno. Međutim, bitno je i da tkanje ne bude "klizavo", poput onih koji se pripijaju uz kožu. Dakle, bolje je čipka nego žersej, iako su i jedan i drugi materijal od pamuka. Potražite one materijale koji "odstoje" od tela. 

U najvrelijim danima, odustanite od mnoštva upadljivih modnih detalja. Teške, kožne tašne, pa čak i male "krosbodi" torbice, krupan nakit, pojasevi - sve vas to greje i dodatno izaziva znojenje. Od detalja nosite obavezne naočare za sunce, šešire da zaklonite lice ili makar širite, kao i ešarpe da sakrijete kosu od sunca.

 Izvor: Lepa&Srećna