Da li je ovaj trend sandala iskočio baš "niotkuda" kako neki modni portali javljaju? Ne bismo rekli... Zašto ih baš zovu "ribarske", ni to nije do kraja jasno, osim ako nije razlog u tome što su isprepletene kao mreža. Ipak, činjenica da su prirodan nastavak trenda udobne obuće.

Do skoro smo koristili izraze kao što su "ružne sandale" ili "ružne patike" za obuću koja je nešto "kabastija". A onda je postalo jasno da nas je korona dodatno odvikla od mode koja steže, žulja, pritiska i peče i pridev "ružne" više sad ne znači neugledne, već korisne i moderne. Hoćemo da nam bude udobno, a naročito nam je važno da lako koračamo leti, umesto da se noga znoji u tankim kaiščićima i na visokim potpeticama.

"Ribarske" sandale su, po pravilu, ravne, a čitav prednji deo je zatvoren, najčešće isprepletanim kaiševima koji garantuju provetravanje pa će noge manje da se znoje. Prsti ostaju skoro nevidljivi, pa niste obavezni da lakirate nokte ako to baš ne volite. Preko ili iznad risa, kao i  oko gležnja dolazi drugi kaiš koji osigurava i petu. često nešto deblji.

Na ribarskim sandalama,  koje često nazivaju i "muškim" sandalama, đon je često nešto deblji. To može biti velika prednost jer užareni asfalt na letnjem suncu nije baš idealna podloga za šetnju.

Naravno, ako ste krhke građe i volite nešto gracioznije modele, sigurno ćete uživati u sandalama sa tankim, kožnim đonom koje podsećaju na grčke, antičke modele. 

Instagram / carrieandthe_city, Instagram / honeybelleworld Moderne ženske sandale 2021.

 Izvor: Lepa&Srećna