Pastelni tonovi vladaju modom već nekoliko meseci, a još od početka proleća probija se divna nijansa plave - "oušn blu" (engleski - ocean blue) - mešavina boje jorgovana i boje mora koja je savršena za leto. Ako kupujete haljinu za maturu, sa ovom bojom nećete pogrešiti!

Lepota ove boje ističe se u kombinacijama sa belom i teget, ali nećete pogrešiti ni ako je nosite sa žutom, roze, ljubičastom. Modne influenserke dobro poznaju moć ovog plavog tona koji donekle podseća na malo isprani teksas ali daje potpuno različiti imidž u zavisnosti od vrste materijala. Možda je baš ta sličnost sa teksasom tajna činjenice da ova boja podmlađuje svaku ženu. Stoji odlično i plavušama i crnkama, a oduševićete se koliko lepo izgledaju sedokose dame kad je nose uz lice.

Ako ste ljubiteljka poslovnog stila, svakako investirajte u odelo od lake mešavine pamuka i lana. Svaki dodatni detalj će učiniti da stajling izgleda "skupo": svilena marama, mala tašna, luksuzne naočare za sunce.

Za sportski stil predlažemo modernu, predimenzioniranu košulju. Možete je nositi i preko haljina u romantičnom stilu i slobodno zaboravite na sakoe u vrelim danima.

Naše poznate dame ovu boju obožavaju! Plavi anđeo srpske estrade, Nikolina Kovač, baš je takvu haljinu odabrala za nedavni izlazak.

Ako samo razmišljate o moru, krenite već sad u mislima i planirajte kupovinu plavog kupaćeg kostima.

A ako uporno odbijate trendove, a volite da zavirite u modne predloge - evo rešenja: bela haljinica ili suknja i bluza, sa cvetnim desenom na kojem ima malo i malo ove čarobne plave! Šta kažete?

I ne brinite za trajnost trenda, imamo osećaj da će se produžiti i u jesenjim danima...

Izvor: Lepa&Srećna