Poznato je da ishrana i te kako utiče na opšte stanje kože, a kreme, serumi, maske i pilinzi za lice neće imati efekta ukoliko uz sve to o njoj ne vodimo računa i iznutra. 

Hidratacija je jedna od ključnih stavki, ali i namirnice koje svakodnevno unosimo u organizam. Neke od njih mogu usporiti proces starenja i pojavu bora, pa nema sumnje da će ih većina pripadnica lepšeg pola što pre uključiti u svoj jelovnik. 

Borovnice

Borovnice su bogate antioksidansima i pomažu u održavanju zdrave strukture i elastičnosti kože, što je ključno za održavanje mladolikog izgleda.

Borovnica za zdravlje
Youtube/Printscreen/Mayo Clinic 

Avokado

Avokado je odličan saveznik za negu i lepotu, a možete ga jesti, ali i koristiti kao masku za lice. Sadrži vitamine C i E i deluje kao prirodni ovlaživač i oblik kolagena, što je izvrsno za kožu.

Orasi

Orasi imaju visoke koncentracije vitamina B i E, te pomažu u sprečavanju oštećenja kože i sprečavaju fine bore, a mogu pomoći i kod ublažavanja tamnih kolutova oko očiju.

5 namirnica koje smanjuju pojavu bora
Printscreen/ YouTube Nandhana's Kitchen 

Jaja

Jaja, posebno belanca, zaglađuju kožu. Čine bore manje vidljivim i osiguravaju aminokiseline koje su odlične u borbi protiv starenja.

5 namirnica koje smanjuju pojavu bora
Youtube/Printscreen/PhilVie Story 

Ananas

Ananas je bogat vitaminom C i antioksidansima koji poboljšavaju zdravlje kože. Ovo voće takođe pomaže u smanjenju pojave finih bora i poboljšava elastičnost kože.

Tekst: Lepa&Srećna