Genetika, životno doba, loša cirkulacija ali i određenja oboljenja su "krivci" za podočnjake. Takođe, na tamne kolutove oko očiju utiče i nedovoljna količina sna, pušenje, alergije. Srećom, postoje brojne kreme za uklanjanje podočnjaka, a učinkovite su i one iz kućne radinosti.

Kafa je jedan od najvećih izvora antioksidansa koji deluju protiv slobodnih radikala. Ovi antioksidanti smanjuju posledice od oksidativnog stresa, UV oštećenja i protuvupalni su. 

Kokosovo ulje je savršen saveznik za negu i lepotu žena. Može se koristiti za negu kako kose, tako i kože celog tela. Bogato je vitaminom E koji "sprečava" kožu da prebrzo stari, a odlično je i za hidrataciju. Sadrži i lauričnu kiselinu koja je odlična za otklanjanje gljivica i bakterija sa lica. Kokosovo ulje sadrži i  linoleinska, oleinska, miristinska i druge kiseline, koje čine spoj koji dubinski hidrira, izbeljuje kožu i umanjuje vidljivost podočnjaka.

Recept za prirodnu kremu protiv podočnjaka

Stavite dve i po kašičice mlevene kafe i pola šoljice kokosovog ulja u džezvu, a džezvu u posudu napunjenu vodom i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena. Ostavite da se ohladi. Kao i većinu proizvoda za negu kože i ovu kremu je najbolje čuvati na hladnom mestu, daleko od izvora toplote i sunčeve svetlosti. Možete dodati i malo vitamina E za bolji efekat.

navike koje stete lepoti
Youtube/Printscreen/TheMoments 

Vitamin E se smatra eliksirom mladosti i lepote. Usporava starenje kože, ublažava bore, smanjuje tragove umora na licu. Deluje na kožu kao kolagen. 

Izvor: Lepa&Srećna