Malo je žena koje uživaju u gustini i volumenu kose bez pomoći fena i raznih preparata. Moda "peglane" kose nas je, jedno vreme, poštedela briga o tome kako podići kosu od korena, ali sada se ponovo vraćaju lepršave, bujne frizure.

Da biste što lakše dobili volumen, prilikom feniranja se možete poslužiti raznim sitnim trikovima. Najjednostavniji je da kosu prvo osušite skoro do kraja tako što držite glavu oborenu ka podu.

Zatim se uspravite, podignete pramen po pramen (uzmite, slobodno, gušće) i isprskate odozdo lakom za kosu. Sačekajte da se kratko prosuši, pa onda donji deo uvijte "figarom" po želji.

Moderne "bjuti" influenserke imaju još nekoliko saveta koje ćete, možda, želeti da isprobate. Tako se preporučuje sušenje "naopačke" okrenute kose vazduhom što niže temperature, jer - mada duže traje - ovakvo sušenje daje dugotrajniji volumen.

Pre dodatnog feniranja okruglom četkom uz sam koren, naprskajte i šampon za suvo pranje kose. Time se ograničava širenje prirodnih masnoća iz korena u dlaku i produžava trajanje frizure.

Na kraju, uvek možete i vrlo blago natapirati deo uz koren, a zatim naneti lak za kosu.

Izvor: Lepa&Srećna

Izvor: Lepa&Srećna