Ima nečeg u proleću što svaku ženu natera da razmišlja o novoj frizuri. Da li je to samo želja da uskladimo kompletan izgled sa prolećnom garderobom? Ili nas jarko sunce čini pomalo nesigurnima pa lepša kosa doprinosi samopouzdanju?

U oba slučaja, spremne smo da malo eksperimentišemo da šišanjem, feniranjem ali i farbama, a stilisti kažu da se na startu prolećne sezone u 2022. godini, plavuše vraćaju "na velika vrata". Posle duže vladavine platinastih i pepeljastih nijansi, sada koloristi preporučuju boju "tople vanile". Ona se lakše postiže, naročito kod dama koje se prvi put odlučuju za ovako svetle tonove. Takođe, mnogo je zgodnija za održavanje, a ženi daje izuzetno privlačan, mladalački izgled. 

plavusa frizura
Instagram / ryanpearl23 

Duga kosa dobija sve veći primat, pa je akcenat i na pojačanoj nezi. Biće u modi ekstremi - ili izuzetno glatka, "peglana" kosa ili sitno "nafrćkana" tako da glava deluje skoro duplo veća. Pazite, afro se savetuje samo onim ženama koje imaju sitnije lice.

Naravno, između ove dve krajnosti, ostaje dovoljno prostora za toliko popularni "bob" ili "prelomljene" talase, a ako ste verni svojoj frizuri i želite samo jedan trendi detalj, napravite razdeljak na šiškama ili ispletite dve tanke kikice uz samo lice. Pogledajte galeriju slika, sigurni smo da ćete naći inspiraciju!

Instagram / cassdimicco, Instagram / isaduffyy Hit ideje za 2022.

Izvor: Lepa&Srećna