Moderna duga kosa obično se stilizuje peglom odnosno presom, ali visoka temperatura brzo naplati svoj danak, piše Lepa&Srećna. Česta su isušivanja kose, lomljenje vlasi, "cvetanje" krajeva. Zato se potrudite da peglanje ostavite samo za posebne prilike, a ako želite da svakog dana imate ravnu, svilenkatu kosu, sledite ove savete.

Za početak, korisite šampone i balzame za ravnu kosu. Kad je isperete, polako iscedite što više vode, a zatim stavite i hidrirajuću kremu za kosu. Takođe, biće od koristi ako stavite leave-in balsam. Obrišite kosu što tanjim peškirom, a iskusne devojke kažu da je najbolje koristiti pamučnu majicu. Tako se najbrže upije višak vode a nema gužvanja vlasi. Sada nanesite druge proizvode - serume, sredstva za ispravljanje kose, sve ono što biste inače koristili.

Dobro iščešljajte kosu. Osušite je fenom podešenim na nisku temperaturu, češljajući vlasi naniže, a topao vazduh usmerite odozgo. Sada deo po deo obavite oko glave i pričvrstite ukosnicama. Vežite oko glave svilenu maramu. Prespavajte tako i sutra će kosa biti glatka i svilenkasta. Detaljan postupak pogledajte i u video klipu.

Izvor: Lepa&Srećna